Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Folklorno društvo Bled v Zadru

Folklorniki  FD Bled smo se odzvali povabilu Slovenskega kulturnega društva Lipa iz Zadra in 7. junija nastopili na 13. Mednarodnem dnevu kulturne raznolikosti. Poleg nas so na prireditvi nastopile še srbska, makedonska, albanska in italijanska kulturno umetniška skupina. 

Prireditev se je odvijala  v prelepem ambientu,  na trgu Pet vodnjakov v starem mestnem jedru Zadra, ki so ga obiskovalci, tako domačini kot turisti, napolnili do zadnjega kotička. Vzdušje je bilo prisrčno in toplo, tako kot se za Mediteran spodobi.  Na bližnjih stojnicah  so se bohotile  tradicionalne jedi  posamezne nacionalne skupnosti, kjer smo nastopajoči po zaključku prireditve uživali ob pokušanju  raznolikih,  izvrstnih jedeh in ob živahnem klepetu navezovali  nova znanstva in poglabljali stara prijateljstva.

V Zadru smo bili tri dni. Poleg nastopa  smo si vzeli čas tudi za ogled mesta in kulturnih znamenitosti, se prepustili užitkom dalmatinske kulinarike, se sproščali na eni izmed bližnjih plaž  in se hladili v kristalno čistem morju.

Kot vedno nam je bilo tudi tokrat lepo in lahko bi še ostali. A pred nami so že novi izzivi. Že v prihajajočem  tednu imamo dva nastopa. Nastopili bomo v Završnici in zaplesali na vaškem prazniku v Doslovčah. Za vsak nastop se posebej pripravimo, se ga veselimo in si seveda želimo, da bi bilo nastopov,  kjer v plesu in glasbi uživamo in razveseljujemo obiskovalce čim več.

 

 

 

Tatjana Svete

Povezave

Gooogle

Oglejte si tudi