Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Generalna skupščina Alpskih biserov, GEMS in martinovanje na Bledu

Bled ta konec tedna organizira izjemen dogodek s področja trajnostne mobilnosti in zelenega turizma.

Na Bledu bo namreč zasedala generalna skupščina združenja Alpski biseri oz. Alpine Pearls, Občina Bled pa je tudi partnerica evropskega projekta GEMS. Na Bledu tako ob martinovem vikendu pričakujemo predstavnike občin in organizacij v omenjenem združenju in projektu GEMS, povabili pa smo tudi najvidnejše predstavnike razvojnih organizacij in turističnih združenj, vključno z resornim ministrstvom. Nedavno se je alpskim biserom pridružil tudi Bohinj, tako da bo ponedeljkov del srečanja potekal v Bohinju.

 

Najzanimivejši del tridnevnega dogajanja bo vsekakor v nedeljo, ko bodo v hotelu Astoria potekale delavnice o turizmu v majhnih skupnostih, o e-mobilnosti in o zeleni shemi slovenskega turizma.

Po delavnicah, od 11.30 naprej,  pa prisrčno vabljeni v Zdraviliški park na blejsko martinovanje, ko bodo med drugim iz jezera dvignili steklenice vina, ki jih bo župan Janez Fajfar kot protokolarna darila izročil tokratnim gostom. V nedeljo bodo tudi uradno odprli projekt Okusi Bled, ki bo v izbranih restavracijah potekal mesec dni.

Oglejte si tudi