Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Kongres "Energetska in finančna neodvisnost – Zeleni alpski dan

Bled - Državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar se je na domačem gorenjskem biseru Bled v Festivalni dvorani udeležila Kongresa »Energetska in finančna neodvisnost – Zeleni alpski dan«. Dogodka v organizaciji Združenja slovensko – lihtenštajnskega prijateljtva se je udeležil tudi mag. Matej Skočir, vodja sektorja za internacionalizaciji, Oyvin Furustol, vodja investicijskih storitev banke LGT AG, s sedežem v Kneževini Lihtenštajn, Michael Repolusk iz Griffin trusta AG ter drugi visoki gostje.

 

Dogodek je gostil pomembne slovenske podjetnike, člane Slovensko – lihtrenštajnsekga združenja, predstavnike veleposlaništev. Na kongresu so bili prisotni tudi predstavniki Razvojno regionalne agencije iz Kranja in pomembni domači in tuji gostje, ki so v petek, 16. februarja do dobra napolnili Festivalno dvorano na Bledu. Pred tem so se dopoldne visoki predstavniki in gostje srečali na bilateralnem kosilu v Grand hotelu Toplice na Bledu.

 

Projekt o Energetski in finančni neodvisnosti – Alpski zeleni dan na Bledu je povezujoč dogodek med slovenskimi in liechtensteinskimi podjetji iz področja energetike in financ kot uvod v dolgoročno prijateljsko in poslovno sodelovanje. Na dogodku je potekalo veliko izčrpnih predstavitev, med drugim je g. Oyvin Furustol Head Investment Services of LGT Bank AG predaval o privatnem bančništvu s tradicijo in modernim pristopom, direktor podjetja Robotina Kozina, Devid Palčič je predstavil področje tehnologij prihodnosti s poudarkom na energetski in finančni učinkovitosti, prof. dr. Matej Ogrin pa je opisal primer uspešnega sodelovanja na področju trajnostnega razvoja Alp med Liechtensteinom in Slovenijo.

 

Svoje poslanstvo akterji gradijo v aktivnem povezovanju s Slovenci, ki živijo in delajo v alpski makroregiji. Angažirajo se pri kulturnem življenju v regiji in turistični izmenjavi nadgrajujejo še na poslovno – finančni in akademski ravni. Sledijo pomembni vlogi pomagati  mladim perspektivnim študentom, da bodo imeli več atraktivnih možnosti na področju študentske izmenjave med Slovenijo in kneževino Lihtenštajn.

 

Dolgoročni cilj omenjenega projekta je prijateljstvo in aktivno vključevanje v trg poslovnih in finančnih možnosti, to je v izmenjavi dobrih praks in uveljavljanju pozitivnih strategij, za katere vemo, da jih tako Slovenija kot kneževina Lihtenštajn premoreta ogromno, so sporočili z Ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo.

 

Oglejte si tudi