Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
18°C
2°C
Oceni objavo

FOLKLORNO DRUŠTVO BLED V ZNAMENJU PRAZNOVANJ

Folklorno društvo je 13.4. praznovalo peto obletnico delovanja in na dan obletnice odšlo na tri dnevni izlet po Međimurju in Prekmurju. Prav na dan pete obletnice je tudi naš najmlajši član dopolnil eno leto.
Nekaj dni prej, dne 10.4.  pa je na letošnji občinski proslavi Občine Bled naš podpredsednik Anton Repe, prejel zlato plaketo občine Bled za dolgoletno uspešno delo na področju folklorne dejavnosti.

Razlogov, da je bilo tokrat na izletu še posebej veselo, je bilo torej več kot dovolj.

V druženju ob  glasbi, plesu in dobri hrani, podkrepljeni z žlahtno kapljico so dnevi kar prehitro minili.

Med potjo smo si ogledali  krajevne in kulturne znamenitosti Varaždina ter Čakovca.

Nastopili  smo  na dobrodelni prireditvi za otroke z downovim sindromom  v domu kulture v Zasadbregu skupaj z domačimi folkloristi. Bil je lep večer napolnjen s toplino, prisrčnostjo in veselim otroškim žvrgolenjem. Tudi mi smo bili veseli in ponosni, da smo lahko soustvarili del tega prisrčnega dogodka, za kar se prireditelju še posebej zahvaljujemo.

Zadnji dan smo obiskali Prekmurje, si ogledali razstavo orhidej, se povzpeli na vrh stolpa Vinarium in se pred odhodom domov ustavili še na kmečkem turizmu v Dobrovniku, kjer so nam zaželeli dobrodošlico s pesmijo in zvoki harmonike ter nas razvajali z domačimi dobrotami.

Hvala vsem, ki ste nam omogočili, da smo se imeli lepo, posebno pa še gostom, ki so se priključili našemu izletu, saj so s svojo prisotnostjo in dobro voljo celotni izlet še polepšali.

Za FD  BLED
Tatjana Svete

Povezave

google.com

Oglejte si tudi