Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Vroč folklorni nastop v Puli in prisrčen nastop kanadskih "Nageljčkov" na Bledu

Folklorniki Folklornega društva Bled smo se v jutranjih urah, v četrtek, 6.7.,  z dvema kombijema odpeljali na tridnevni izlet v Pulo. Vzrok, da smo si izbrali Pulo, je bilo povabilo Slovenskega kulturnega društva Istra Pula, da nastopimo kot gostje na koncertu pevskega zbora Encijan iz Pule.

Do našega hostla Amfora v Fažani, kjer smo bili nastanjeni, smo prišli v zgodnjih popoldanskih urah. Bilo je močno vroče. Hitro smo se razparkirali in še hitreje odhiteli na plažo. Morje je bilo ravno pravšnje temperature in užitek je bilo skočiti vanj. Prijalo nam je, da smo se vsaj malo ohladili.

Zvečer ob 20.30 smo imeli nastop. Nastopili smo na prostem,  na trgu pred »Zlatimi puljskimi vrati«. Vročina tudi zvečer ni popustila in bilo nam je vroče, ko smo v gorenjskih narodnih nošah plesali razgreti publiki. Po nastopu pa smo se prepustili užitkom ob  poslušanju  slovenskih in hrvaških pesmi v izvedbi Pevskega zbora Encijan.

Ostala dva dneva smo izkoristili za ogled Pule, kopanje in obisk naše članice Monike v njeni poletni "rezidenci", kjer smo imeli pravo "fešto". Domov smo se vračali v soboto v poznih popoldanskih urah in izlet zaključili v gostilni Slavica, v Podbrezjah, kamor nas je povabila naša plesalka Majda za njen okrogli jubilej.

 

V torek, 11. julija pa smo na Bledu gostili otroško folklorno skupino »Nageljčki« iz Toronta v Kanadi. Sedemnajst dečkov in deklic v starosti šest do trinajst let je pred Vilo Prešeren zaplesalo plese iz Dolenjske, Štajerske, Prekmurja, Bele Krajine in Gorenjske. K sreči so nastop opravili še pred prihajajočim dežjem. In kljub slabemu vremenu je njihov nastop z burnim aplavzom pospremilo kar nekaj gledalcev. Verjamemo, da bo Bled mladim plesalcem, njihovi mentorici Sabini in spremljevalcem kljub slabemu vremenu, ostal v lepem spominu. 

 

 

Za folklorno društvo Bled

Tatjana Svete

Anton Repe

Povezave

Google

Oglejte si tudi