Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Martinovo na Bledu

Tudi letos je v izbranih blejskih restavracijah zaživel projekt Okusi Bled, ki bo kulinarično popestril novembrske dni. Od 2. do 30. novembra obiskovalci lahko izbiraje med jesensko obarvanimi meniji, pripravljenimi iz surovin lokalnega izvora po enotni ceni 18 evrov, ki vsebujejo tri hode. V projektu letos sodelujejo Restavracija 1906 Bled, Vila Prešeren in Restavracija Špica.

18. novembra bo v Zdraviliškem parku osrednji kulinarični dogodek Martinovo na Bledu, kjer se bodo blejskim okusom pridružili slovenski vinarji!

Bled seveda ni vinorodni okoliš, zato pravega martinovanja z ljudskim rajanjem ni bilo, kar pa ne pomeni, da na Bledu ne cenimo vrhunskih slovenskih vin!

Ta bomo skupaj z Okusi Bleda predstavili v Zdraviliškem parku, in sicer v nedeljo, 18. novembra, med 11. in 17. uro, ko se bomo hkrati vrnili v Prešernov čas! Ob 12. uri se obeta še nastop Godbe Gorje in nato živa glasba!

Na prireditvi se bo predstavilo petnajst vrhunskih slovenskih vinarjev s svojimi vini, ki jih bomo ponosno predstavili tudi našim gostom, saj je Bled zaradi prihajajočega svetovnega veteranskega prvenstva zelo dobro zaseden.

Pa še zanimivost: Na Blejskem gradu najdete potomko najstarejše vinske trte na svetu!

Oglejte si tudi