Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

FOLKLORNO DRUŠTVO BLED NA "FAKS" FESTIVALU V ROVINJU

Folklorno društvo Bled se je udeležilo 1. mednarodnega Festivala amaterskega kulturnega ustvarjanja - tradicionalnega in folklornega plesa FAKS Dance, ki je potekal od 27. do 30. septembra v Rovinju in Pazinu. Festival FAKS je mednarodno priznan in vključen v Evropsko združenje festivalov.

 

Na festivalu je sodelovalo več kot 300 udeležencev. Nastopilo je trinajst skupin iz sedmih držav: Slovenije, Avstrije, Francije, Estonije, Madžarske, Češke in Hrvaške.

Prvi večer je bila svečana otvoritev  s predstavitvijo tradicionalnih plesov. Za zaključek večera pa je gostitelj prijetno presenetil vse udeležence festivala  z zabavo dobrodošlice.

Drugi dan smo udeleženci festivala  v dopoldanskih urah sodelovali na strokovno vodenih plesnih delavnicah. Popoldan pa smo se v povorki sprehodili skozi promenadni del Rovinja do Glavnega trga, kjer je sledil nastop vseh plesnih skupin.

Živopisna povorka in folklorni nastopi skupin, so navdušili množico gledalcev.

V večernih urah  je organizator za vse udeležence pripravil zabavni program.

Večina se zabavi in prijetnemu druženju ni hotela odreči in še kako nam je prijalo, da smo imeli naslednji dopoldan nekaj več prostega časa za sproščanje in počitek. Popoldan  pa smo se z avtobusi odpeljali v mesto Pazin. V pazinski dvorani smo imele skupine revijalni nastop.

Gledalci so dvorano popolnoma napolnili in bili nad našimi nastopi očarani. Nekaj skupin je imelo še posebej zanimiv nastop. Toda tudi plesalci Folklornega društva Bled, pa čeprav  tokrat brez žive glasbene spremljave, smo gledalce navdušili in bili nagrajeni s prisrčnim aplavzom.

Po zaključeni prireditvi  so nas prijazni gostitelji odpeljali v tipično istrsko restavracijo, kjer so nam postregli  njihovimi domačimi dobrotami. Ob dobri hrani in živi glasbi smo rajali še pozno v noč.

Uradni del festivala je bil s tem zaključen.

Prosti čas, ki ga sicer ni bilo veliko, pa smo v teh  toplih sončnih dneh izkoristili za kratek počitek na plaži,  skok v morje  ali  za  prijeten klepet ob kavici z našimi novimi znanci.

Zadnji dan  so nas gostitelji po kosilu povabili  na krajši izlet z ladjico. Z ladjice smo si ogledali delček razgibane istrske obale in  se popeljali okoli številnih malih otočkov.

Po pristanku nas je čakalo le še slovo od čudovitih gostiteljev, ki so bili  ves čas festivala z nami, nas vodili in vseskozi skrbeli za naše dobro počutje.

Prireditev je bila tako po organizacijski plati, kot s strani nastopajočih izvedena vrhunsko in le želimo si lahko, da bi imeli še večkrat priložnost sodelovati na takih prireditvah.

                                                                         

 

 

ZA FD BLED

Tatjana Svete

Povezave

Googl

Oglejte si tudi