Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

PREDNOVOLETNO SREČANJE DRUŠTVA SOŽITJE OBČIN RADOVLJICA, BLED, BOHINJ IN GORJE

TRADICIONALNO ŽE PETO LETO ZAPORED DRUŽENJE ČLANOV LOKALNEGA DRUŠTVA SOŽITJE V RESTAVRACIJI AVSENIK V BEGUNJAH
V nedeljo, 10. decembra 2017 popoldne je bilo v restavraciji Avsenik v Begunjah prednovoletno srečanje članov Sožitja – društva za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju občin Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje. Gostitelji so z dobro hrano in prijaznostjo poskrbeli, da so popoldne in del večera preživeli v prijetnem razpoloženju. Prisotni so bili stanovalci bivalnih enot, družine, prijatelji in podporni člani. Še enkrat se je potrdilo, da je takšna oblika srečanja še kako pomembna za družine društva in same osebe z motnjo v duševnem razvoju, ker jih povezuje in zbližuje.

Za glasbeni del sta poskrbela Sara in Rok, veliko so plesali, le čas je prehitro mineval.  Mesec december je vedno pravljično obarvan, v pričakovanju daril in letos je prisotne obiskal dedek Mraz. V društvu namreč vsako leto obdarijo vse svoje člane OMDR. Tiste, ki ne morejo priti, pa obiščejo na domovih.

 

S svojo prisotnostjo na prednovoletnem srečanju sta jih razveselili tudi Tea Beton, vodja VDC Radovljica in Jelena Horvat, ravnateljica OŠ Antona Janše. Niso izostali niti njihovi prostovoljci, izvajalci programov, spremljevalci, ter člani Izvršnega  in Nadzornega odbora društva.

  

Osnovno vodilo in namen njihovih programov je pomagati osebam z motnjami v duševnem razvoju, da preko lastnih izkušenj v predvidljivih situacijah spoznajo svoje zmožnosti, da si dvigajo samozavest in samopodobo, ter nuditi pomoč in podporo njihovim družinam.

Oglejte si tudi