Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
15°C
0°C
Oceni objavo

VESELO PO DOMAČE 2017

Med božičem in novim letom, natanko 29. decembra kot vedno doslej,  smo člani Folklornega društva Bled že 19-ič po vrsti organizirali prireditev VESELO PO DOMAČE.

 

Zanimanje za prireditev je bilo tolikšno, da smo že dober teden preje imeli dvorano povsem zapolnjeno. Tistim, ki bi še radi prišli, in teh ni bilo malo, žal nismo  mogli ustreči, pa bi jim z veseljem, če bi velikost dvorane to dopuščala.

Kot vselej je imela prireditev tudi letos humanitarni pridih. Prišli so varovanci Doma Matevža Langusa iz Radovljice ter stanovalci doma starostnikov iz Radovljice, kar nekaj pa je bilo takšnih, ki si vstopnic niso mogli kupiti. In vsem tem smo tako polepšali praznične dni.

Župan Janez Fajfar je v kratkem nagovoru pozdravil vse obiskovalce v dvorani in jim izrekel lepe želje v prihajajočem letu.

Skozi prireditev sta obiskovalce, s poudarkom na blejskih znamenitostih,  v sproščenem in zabavnem tonu popeljala člana Folklornega društva  Bled Mateja Repe in Milan Debeljak.

V zabavnem glasbenem delu sta kot prva nastopila že stara znanca prireditve Erazem in Miro in s skladbo Lunca že takoj na začetku ogrela obiskovalce.  Za njima so se zvrstili  ansambel Okrogli muzikanti, Mešani pevski zbor Encijan iz Pule, Duo Nota, ansambel Viharnik ter Jerneja Terlikar in Milan Koprivec, ki sta ob izvajanju pesmi Pod rožnato planino v nastop vključila tudi naša mala folklorista Ello in Filipa.

Za humor  in smeh v dvorani sta s hudomušnim skečem poskrbeli Majda Zupančič in Jana Dežman. Tako z dobro glasbo kot s humorjem pa so za presežek večera poskrbeli Okrogli muzikanti.

Plesalci Folklornega društva Bled  smo prireditev popestrili s spletoma »Po svoji poti grem« in »Pa ne maram Gorjanca« in se tudi sicer vrteli na odru v ritmu valčka in polke.

Med  odmorom pa smo pogostili obiskovalce z domačimi dobrotami in z njimi prisrčno pokramljali.

Kot vsako leto, smo tudi letošnji večer zaključili z Avsenikovo vižo Na Golici in pesmijo Sveta noč, ki jo je skupaj z vsemi nastopajočimi zapel Mešani pevski zbor Encijan iz Pule.

Voditelja sta se v imenu Folklornega društva Bled zahvalila čudoviti publiki, vsem nastopajočim in vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je prireditev uspela, hkrati pa  obiskovalce povabila že na naslednjo 20-to jubilejno prireditev Veselo po domače in vsem zaželela  srečno novo leto.

 

Povezave

Google

Oglejte si tudi