Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Ocenjevanje škode zaradi poplav in močnega vetra med 11. in 13. decembrom 2017

Zaradi poplav in močnega vetra med 11. in 13. decembrom 2017 je na območju Občine Bled nastala določena materialna škoda. Zlasti na prometni in vodni infrastrukturi ter kmetijskih zemljiščih.

S strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Ministrstva za obrambo je bil izdan sklep št. 844-26/2017-113 – DGZR o ocenjevanju škode zaradi poplav in močnega vetra med 11. in 13. decembrom 2017.

Občina Bled bo na podlagi zgoraj omenjenega sklepa ocenjevala škodo na kmetijskih zemljiščih, objektih in gradbeno inženirski infrastrukturi na podlagi zbranih prijav. Škodo v gozdovih in na gozdnih prometnicah ocenjuje Zavod za gozdove Slovenije.

Oškodovanci lahko prijavijo škodo preko obrazca za objavo škode, ki je priložen članku. Obrazec je dostopen tudi na http://www.e-bled.si/prijava-skode-po-naravnih-nesrecah/ . Obrazec je potrebno poslati na Občino Bled najkasneje v torek 16. 1. 2018. 

Občane prosimo za čimprejšnjo dostavo obrazcev, saj si bo morala komisija za ocenjevanje škode objekte ogledati in vnesti podatke o škodi v program za ocenjevanje škode.

Oglejte si tudi