Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

Slovenija na borzi ITB Berlin kot odlična destinacija za kulturna doživetja

Bled - Slovenija se bo na borzi ITB Berlin (7.-11.3.2018) predstavila s izpostavljeno tematiko kulturnega turizma.

Slovenija, v organizaciji Slovenske turistične organizacije, se bo na letošnji borzi ITB Berlin, po uspešni predstavitvi Slovenije kot Convention & Culture partner leta 2017, tudi tokrat predstavila na tradicionalni lokaciji, v hali 17, št. stojnice 109, s tematiko kulturnega turizma. Animatorji Združenja zgodovinskih mest Slovenije bodo obiskovalce popeljali skozi lepote in tradicijo najstarejših ter najbolj slikovitih zgodovinskih mest Slovenije, animatorji Postojnske jame z mogočnim Predjamskim gradom pa bodo obiskovalce povabili v mističen srednjeveški tabor pod največjim jamskim gradom na svetu, ki ostaja nepremagan že več kot 800 let. Obiskovalci bodo lahko sprejeli izziv in postali vitez mogočnega Predjamskega gradu, ali pa se preizkusili v kateri od zanimivih srednjeveških iger.

Na slovenski stojnici se bodo tudi letos predstavila številna podjetja, to je kar 30 predstavnikov slovenskega turističnega gospodarstva: Hoteli Bernardin, M Tours, Maribor –Pohorje, Lifeclass Portorož, Terme Krka, HIT Alpinea Kransjka Gora, Sava Hotels & Resorts, Postojnska jama & Hotel Jama, Slovenska Istra, Hotel Aleksander 5* Rogaška Slatina,  Adria Airways, Unitur Hotels & Resorts, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Kompas d.d., Turizem Ljubljana, ETC Adriatic, Hotel Jezero****, Bohinj Eco Hotel, Združenje zgodovinskih mest Slovenije, Terme Olimia, Kobilarna Lipica & Hotel Maestoso, Golte Hotel & Mountain Resort, Slovenia Green, Park Škocjanske jame, Turistična agencija za invalide NoLimits Tours, Dežela Celjska, Union Hotels, Destinacija Rogaška Slatina, Rimske terme, Julijske Alpe.

Poleg aktivnosti na slovenskem razstavnem prostoru bo v četrtek, 8. marca v večernih urah v restavraciji Super – Bikini Berlin Shopping Center potekal slovenski večer za poslovne partnerje.

Turistična borza ITB Berlin se po pomenu in velikosti uvršča v sam vrh mednarodnih turističnih borz. Borzni prostor in spremljevalnimi dogodki predstavljajo celoten produktni spekter turistične industrije. Borza se osredotoča na zadnje trende v turizmu in je kraj, kjer se ponudba sreča s povpraševanjem.

Leta 2017 je na borzi ITB Berlin sodelovalo 10.000 razstavljavcev iz več kot 180 držav in 5 kontinentov. Borzo je obiskalo 109.000 poslovnih obiskovalce, 51.000 splošnih obiskovalcev in 1000 izbranih kupcev, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije.

V okviru Julijskih Alp se bodo na sejmu predstavile destinacije Bled, Bohinj, Gorje, Radovljica, Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora.

Oglejte si tudi