Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Učenci OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled so se zopet izkazali

Na OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled znamo prepoznati talente in jih plemenitimo ter nadgrajujemo na različnih tekmovanjih. Nekateri so s svojimi dosežki v tem šolskem letu še posebej izstopali.

Zlato priznanje iz znanja angleščine sta osvojila Jan Košir (osvojil je 1. mesto v državi) in Vito Grilc, srebrno priznanje pa je osvojila Tamara Jelušič.

 

Jan Čelesnik, Vito Grilc, Nika Urh in Urša Rihtar so prejeli srebrno Cankarjevo priznanje.

Srebrno Stefanovo priznanje iz znanja fizike so prejeli Jakob Burja, Urška Končar, Jan Košir in Ažbe Prezelj iz 8. razreda, ter Ema Razingar, Aljaž Kirar in Primož Jarc iz 9. razreda.

Še posebej se je izkazal Žan Ambrožič, ki je zasedel 4. mesto v državi in si tako poleg zlatega Stefanovega priznanja prislužil posebno pohvalo, ki jo je prejel v soboto, 12. 5. 2018,  v Unionski dvorani v Ljubljani na prireditvi Bistroumi, ki jo organizira DMFA.

Tudi znanje astronomije našim učencem ni tuje, saj so Ema Razingar, Aljaž Kirar in Jakob Burja prejeli zlato Dominkovo priznanje, Urška Končar, Žan Ambrožič, Matej Kos in Ažbe Prezelj pa srebrno Dominkovo priznanje.

Zala Lebar in Tamara Jelušič sta osvojili srebrno priznanje iz znanja o sladkorni bolezni, Ela Bajec pa je osvojila zlato priznanje.

 

Na regijskem tekmovanju v zlati kuhalnici so Nika Janjuševič, Aljoša Niccolini in Luka Višak osvojili  srebrno priznanje.

 

Jakob Burja je osvojil zlato Preglovo priznanje,  Ema Razingar pa je osvojila srebrno Preglovo priznanje.

 

Srebrno priznanje iz logične pošasti sta prejela Andreas Lukas Franke in Jakob Burja.

Zlato priznanje za odličen uspeh pa so osvojili Vita Pintar, Jernej Frelih in Urška Končar ter Ema Razingar. Ema Razingar, Vita Pintar in Urška Končar so postale tudi državne prvakinje, saj so osvojile 1. mesto v svoji kategoriji.

 

Tudi na državnem tekmovanju iz matematične prostorske predstavljivosti Matemček so učenci osvajali zlata priznanja. Zlato priznanje so prejeli Aljaž Ambrožič, Nina Ferjan, Vita Pintar, Urška Končar in Ema Razingar.

 

Srebrno priznanje iz razvedrilne matematike so prejeli Lukas Andreas Franke, Klara Podlipnik in Katarina Arko. Kar šestim učencem pa je letos uspelo osvojiti zlato priznanje iz razvedrilne matematike – Viti Pintar, Jakobu Burji, Urški Končar (osvojila odlično 4. mesto v državi), Jerneju Frelihu, Marii Churkini in Emi Razingar (1. mesto v državi).

Ema Razingar je z vsemi doseženimi točkami postala državna prvakinja in je bila konec maja povabljena na prestižno podelitev nagrad in priznanj društva DMFA.

 

Srebrno priznanje iz logike so prejeli Žan Ambrožič, Jernej Frelih in Zala Lebar ter Nika Urh. Zlato priznanje iz logike pa so prejeli Lukas A. Franke, Urška Končar in Manca Končar.

Kar 18 učencev je prejelo srebrno Vegovo priznanje. To so Andraž Arh iz 5. razreda, Jan Burja iz 6. razreda, Vita Pintar, Grega Kos in Matic Stergar Avbelj iz 7. razreda, Urška Končar, Maria Churkina, Jakob Burja, Jernej Frelih, Klara Podlipnik, Matej Kos, Vito Grilc in Zarja Štraus iz 8. razreda ter Ema Razingar, Manca Končar, Primož Jarc, Drejc Polančec, Aljaž Kirar iz 9. razreda

 

Učenci so se udeležili tudi državnega tekmovanja iz vesele šole. Srebrno priznanje so osvojili Živa Šmid, Lan Potočnik, Nina Ferjan, Angelina Zupan, Katarina Arko, Ema Razingar, Nika Urh, Aljaž Kirar, Urša Rihtar, Manca Končar, Domen Jarc, Primož Jarc.

 

Učenci naše šole, Katarina Arko, Ema Razingar in Aljaž Kirar, so postali državni prvaki v tekmovanju prvakov znanja. Tako so potrdili svoje izjemno bogato znanje in sposobnost timskega sodelovanja, ki so ga pokazali že na območnem tekmovanju, kjer so ravno tako dosegli prvo mesto. 

 

Srebrno priznanje na tekmovanju iz geografije sta osvojila Jakob Burja in Katarina Arko.

 

Učenci so se preizkusili tudi v poznavanju španske in latinoameriške kulture in jezika. Dosegli so kar 10 zlatih priznanj, in sicer Nejc Markovič, Zala Zarja Mesec, Vito Grilc, Tea Leka, Žan Ambrožič, Laura Stojan Čvorović, Naieli Oliva, Ema Razingar in Pia Meze.

 

Upamo, da bodo navedeni dosežki tudi  v naslednjem šolskem letu učencem v vzpodbudo, mentorjem pa v ponos.

Oglejte si tudi