Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
8°C
Oceni objavo

Občina Bled objavila razpis za kmetijstvo

Občina Bled bo danes na spletni strani www.e-bled.si objavila javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Bled za leto 2018.

Letos Občina razpisuje tudi ukrepe, katerih v preteklih letih ni razpisovala (ukrep 2: pomoč za zaokrožitev kmetijskih in gozdnih zemljišč, ukrep 3: pomoč za plačilo zavarovalnih premij in ukrep 6: pomoč za izobraževanje in usposabljanje na področju nekmetijskih dejavnosti na kmetiji ter predelave in trženja). V okviru ukrepa 1: pomoč za naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo poleg nabave kmetijske mehanizacije med upravičene stroške sodijo tudi stroški za izdelavo projektne dokumentacije, stroški gradnje, rekonstrukcije ali adaptacije hlevov, senikov, kozolcev in drugih gospodarskih poslopij na kmetijskem gospodarstvu. Nekateri prejemniki so v preteklih letih zaprošali tudi za sredstva povezana z zamenjavo strešne kritine, obnove fasad, …

Vlagatelj bo lahko vložil največ dve vlogi (za dva ukrepa) in največ eno vlogo za istovrstne upravičene stroške (eno vlogo za en ukrep).

Potencialne vlagatelje opozarjamo, da se pomoč za vse ukrepe (razen ukrepa 3: pomoč za plačilo zavarovalnih premij) lahko dodeli le, če ima spodbujevalni učinek, kar pomeni, da mora biti vloga izdana pred začetkom izvajanja projekta oz. dejavnosti. Spomladanski sejem v Komendi, ki letos poteka od 23. do 25. marca 2018, je odlična priložnost za pridobivanje ponudb, ki predstavljajo eno izmed obveznih prilog vloge. Z dejanskim nakupom oz. začetkom del pa so potencialni vlagatelji dolžni počakati toliko časa, dokler ne vložijo vloge za pomoč na Občino.

Podrobnejši razpisni pogoji bodo od ponedeljka na voljo na spletni strani Občine Bled.

Oglejte si tudi