Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

Vrsta prireditev in dogodkov ob slovenskem kulturnem prazniku

Tudi letos bo v občini Bled ob slovenskem kulturnem prazniku vrsta prireditev in dogodkov.

Osrednja občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku bo pri Prešernovem spomeniku na Bledu, in sicer  8. februarja  ob 10.30 uri.  Proslava bo tudi letos del 16. pohoda spomina in prijateljstva, ki ga organizirajo Veterani vojne za Slovenijo. Slavnostni govornik bo načelnik generalštaba Slovenske vojske general major Andrej Osterman,  v kulturnem programu pa bodo nastopili učenci  O.Š. Bled in Veteranski pevski zbor.

Kulturno društvo Bohinjska Bela bo v sklopu kulturnega praznika izvedlo premiero muzikala Čarovnik iz Oza. Prireditev bo 6.2.2018 ob 18.00. uri.

Slovesnosti in prireditve pa pripravljajo tudi po krajevnih skupnostih. Učenci osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja Bled bodo v sredo, 7. februarja, ob 13. uri odnesli cvetje k Prešernovemu spomeniku na Bledu in izvedli krajši kulturni program.

Kulturno društvo Rudija Jedretiča Ribno in POŠ Ribno pripravljata prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku in obeležitev 130-letnice POŠ Ribno, v sredo 7. februarja 2018 ob 18. uri v Zadružnem domu Ribno.

 

Kulturno-umetniško društvo Zasip bo organiziralo prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku z naslovom Prešerno Prešernu, ki bo potekala v Domu krajanov Zasip, 8. 2. ob 19. uri. Nastopil bodo vokalni skupini Canticum Novum in LIP Bled ter recitatorji KUD Zasip. Program bosta povezovala Peter Zupan in Mark Džamastagič.

 

Slikarsko društvo Atelje Bled bo kulturni praznik, 8. februar, počastilo z dvema dogodkoma. Prvi bo razstava del udeležencev izobraževalne delavnice o tehniki pastel z akademsko slikarko Lučko Šparovec. Razstava bo na ogled od 8. do 28. februarja v Festivalni dvorani Bled. Drugi dogodek bo razstava slike Drevo, avtorice Natalyje Gorza, ki bo prav tako februarja na ogled v blejski knjižnici.  Sliki je strokovna žirija na 2.slikarskem Ex- temporu Bled 2017 dodelila veliko nagrado –Grand prix Bleda. V zadnjem času se je društvu pridružilo več novih članic in članov, tako da so se odločili, da bodo obeležili tudi mednarodno leto kulturne dediščine, ko načrtujejo več skupinskih razstav, začeli pa so tudi z izobraževalnimi delavnicami.

 

Oglejte si tudi