Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Zmagovalci 3. blejskega ex-tempora

Slikarsko društvo Atelje Bled je skupaj z Občino Bled in Muzejskim društvom Bled v začetku oktobra organiziralo 3. blejski slikarski ex-tempore.

Slikarski ex-tempore je način srečanja ljudi, ki se ljubiteljsko ali poklicno ukvarjajo z likovnim ustvarjanjem in ki so si glede na svoj način ustvarjanja lahko zelo različni. Tudi letos so program zasnovali tako, da je omogočil udeležbo čim bolj širokemu krogu likovnikov. Lani se je dogodka udeležilo 72 slikark in slikarjev, letos že 78.

Tudi letos so slikarji in slikarke lahko ustvarjali na prosto temo ter na dve razpisani, in sicer »Arnold Rikli, sončni dohtar« ter »Praznik čebel«.

Strokovno žirijo, ki je podelila deset nagrad, so sestavljali predsednik ddr. Damir Globočnik, umetnostna zgodovinarka Ana Marija Kunstelj, akademski slikar mag. Matjaž Arnol in umetnostna kritičarka Petra Vencelj.

Veliko nagrado Bleda oziroma blejski grand prix je prejela Natalya Gorza za delo Jablana III.

V kategoriji Prosta tema so nagrade prejeli Branka Pirc za delo Svoboda, svoboda, Jože Šterk za delo Obala in otok ter Marko Sambrailo za delo Bled.

V kategoriji Praznik čebel so nagrado prejeli Ljuba Hahonina za delo Med, Tina Kraljič za delo Roj in Nina Špolar za delo Protego apes, protego mundi.

V kategoriji »Arnold Rikli, sončni dohtar« je žirija nagradila avtorja Sergeja Hahonina in njegovo delo Arnold Rikli.

Posebno priznanje strokovne žirije je prejel slikar Nikolaj Vogel za delo Blejski pozdrav.

Nagrado za mlado slikarko do 35 let je prejela Andreja Završnik za delo 2055?

Razstava vseh del je na ogled v Festivalni dvorani Bled, in sicer vsak dan med 17. in 19. uro vse do 28. oktobra.

Oglejte si tudi