Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Kolesarska pot Bohinj

Občina Bohinj je v mesecu juniju dokončala z izgradnjo odseka Kolesarska pot Bohinj proti Senožetom. Izgradnja tega dela poti je predstavljal kar velik izziv, saj so bili na omenjenem delu največji gradbeni posegi na trasi kolesarske poti proti Senožetom. Tako je bilo zgrajenih približno 500 m nove trase, ki je v večini večnamenska pot, v delu pa je namenjena zgolj kolesarjem. Do konca leta namerava Občina Bohinj razširiti tudi preostali del poti do vrha Senožet iz smeri Bohinjska Češnjica. Izgradnjo kolesarske poti v veliki meri financirala Republika Slovenije s programom sofinanciranja investicij v lokalno javno infrastrukturo.

S samo izgradnjo smo izboljšali uporabo večnamenske poti tudi kmetijski mehanizaciji. V preteklosti so se težave na obstoječi cesti na Senožeta pojavljale predvsem v delu, kjer je bila le-ta najbolj strma (v Vošu). Z rekonstrukcijo pa smo bistveno zmanjšali naklon same ceste, jo razširili in hkrati izboljšali tudi preglednost. Na delu, namenjenem samo kolesarjem, pa smo z uporabo vertikalnih količkov tudi fizično zaprli pot ostalim uporabnikom. Hkrati nas na prometno ureditev opozarja tudi prometna signalizacija. Na žalost pa smo bili že deležni tudi vandalizma, zato naprošamo, da se prometna ureditev upošteva.

Ponovno pa opozarjamo na strpnost vseh uporabnikov večnamenske kolesarske poti, le tako lahko sledimo razvoju turizma in ohranjanju kmetijske dejavnosti v Bohinju. V letošnjem letu smo namestili dodatne opozorilne table za boljše razumevanje souporabe poti, v preteklosti pa ne beležimo večjih incidentov in nesreč na obstoječi kolesarski poti. Seveda pa upamo in verjamemo, da jih ne bomo beležili niti v prihodnosti.

Občina Bohinj

Oglejte si tudi