Logo MojaObčina.si

Borovnica

Kultura
Avtor: Urša Vodopivec,

Gostujoča fotografska razstava: Šakal v Sloveniji

Vabimo vas v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na ogled razstave fotografij šakalov v Sloveniji, ki jih je posnel Janez Tarman. Ob odprtju bo potekalo tudi predavanje dr. Mihe Krofla iz Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Janez Tarman je predsednik Društva za ohranitveno fotografijo ter član društva Dinaricum. Poklicno se ukvarja z naravoslovno fotografijo. Zadnja tri leta se je posvečal tematiki šakalov v Sloveniji. Reportaža je bila zelo odmevna tako v Sloveniji kot tudi v Evropi. Objavljena je bila v številnih revijah, kot so National Geographic, BBC Wildlife, Connaissance de la Chasse in podobno.

Fotografije so pripomogle k novim znanstvenim raziskavam o vrsti, predvsem pa vzpostavljajo pomemben most med pridobljenimi znanstvenimi podatki in širokim krogom splošne javnosti. V zadnjem času se pojavljajo vedno večji pritiski po upravljanju z vrsto ob pomanjkljivem poznavanju populacije v Sloveniji.  Prav v ta namen je Društvo za ohranitveno fotografijo organiziralo fotografsko razstavo,  ki bo gostovala v različnih krajih po Sloveniji, kjer je potrjena prisotnost šakalov.
 
 
Razstava je na ogled v odpiralnem času muzeja od 1. 3. do 22. 3. 2017.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!