Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
13°C
PET.
14°C
10°C
Oceni objavo

Gostili smo skupščino LAS z zaledjem

Občina Borovnica je 4. 4. 2018, v prostorih OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, gostila 4. redno skupščino Lokalne akcijske skupine »Barje z zaledjem«.

Na njej so predstavniki občin Borovnica, Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec, Horjul, Log-Dragomer in Vrhnika ter drugih ustanoviteljev sprejeli poročilo Nadzornega odbora, potrditli poročilo o delu in finančno poročila LAS Barje z zaledjem za leto 2017, načrta aktivnosti LAS Barje z zaledjem za leto 2018 in predlog spremembe Strategije lokalnega razvoja. Ta bo med drugim po novem omogočala 80% sofinanciranje vseh upravičenih stroškov potrjenih projektov, vrednosti indikatorjev za doseganje vmesnih ciljev do leta 2018 pa so bile ponastavljene na ničlo zaradi zamud pri potrditi odobrenih projektnih predlogov s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Upravljalec LAS Barje z zaledjem, Zavod CERPOK, je podal informacije, da je bil s strani agencije končno potrjen prvi projekt in da lahko v kratkem pričakujemo tudi potrditev drugih odobrenih projektov, ki jih potrjuje agencija, medtem ko s strani ministrstva še vedno ni jasnega odgovora, kdaj se bo potrjevanje odobrenih projektov začelo.  S tem v zvezi so sprejali sklep, da se predsednik LAS Barje z zaledjem Miran Stanovnik na ministrstvo naslovi pisno z zahtevo za čim prejšnjo potrditev odobrenih projektov.

Na koncu so udeleženci razpravljali o časovnem okviru 2. javnega poziva za prijavo projektov v luči jesenskih občinskih volitev ter sklenili, da naj bo poziv odprt od 10. aprila do 14. septembra 2018. S tem se zagotovi dovolj časa za kakovostno pripravo projeknih predlogov. To praktično pomeni, da bodo projekti, ki bodo lahko trajali do konca leta 2021, odobreni do konca letošnjega leta, potrjeni pa predvidoma najkasneje do poletja 2019, kar zagotavlja dovolj časa za njihovo izvedbo.

Andrej Klemenc

Oglejte si tudi