Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Pa smo priplesali do poletja

V Borovnici smo v okviru Kulturnega društva Borovnica oktobra ustanovili otroško folklorno skupino Coklarčki. Na prve vaje je prišlo nekaj čez 20 otrok, od prvega do sedmega razreda, pisana druščina navihanih punc in fantov, ki so komaj čakali, da začnemo plesati. Naše vaje so potekale v super vzdušju; učili smo se plesati in peti, razvijali smo ritem, pazili na držo, razdalje in oblikovanje lepega kroga ter se igrali igre, kakršne so se včasih igrali otroci. Izbrali smo si tudi svoje ime, Coklarčki. Z njim želimo sporočiti, da smo iz slavnega Coklburga, iz Borovnice.
Januarja smo imeli prvi nastop na letnem koncertu ŽPZ Barjanke. Otroci so se ga zelo veselili, najbrž tudi zato, ker so se takrat prvič oblekli v otroške folklorne kostume. Vsi, brez izjeme, so se na svojem krstnem nastopu odlično odrezali in, kar je še bolj pomembno, uživali.
Po tem smo imeli še štiri nastope. Prvega v okviru šolske proslave ob slovenskem kulturnem prazniku, dvakrat pa smo sodelovali na prireditvi Pogreto zelje v organizaciji FS Šumnik. Pri slednji so otroci pokazali tudi svoje igralske sposobnosti in po nastopu pod odrom z odprtimi usti gledali »šumnikovce« in si predstavljali, kako bodo čez nekaj let morda sami plesali med njimi. Maja smo se v vseslovenskem tednu ljubiteljske kulture predstavili tudi na prireditvi Ob bistrem potoku v OŠ Log - Dragomer.
S kotičkom očesa že gledamo naslednjo sezono, ko bomo vpisovali nove plesalce in organizirali tudi prvi celovečerni nastop, razmišljamo pa tudi o izdelavi svojih folklornih kostumov. Izzivov pred nami je veliko, za naju pa še vedno največji ostaja ohranitev navdušenja nad folkloro med najinimi plesalkami in plesalci. Upava, da se jim jeseni, v novi sezoni, pridruži še kakšen nov plesalec ali plesalka in bo otroška folklora v Borovnici postala stalna dejavnost, s katero lahko popestrimo dogajanje v našem kraju.

Zahvalili bi se radi KD Borovnica, zlasti predsednici Mileni Škulj za vso pomoč in podporo, staršem otrok za odlično sodelovanje, KD iz Stare Vrhnike in ŽKUD Rožanc za izposojo folklornih kostumov, družini Pirc za izposojo košaric za zadnji nastop in seveda vsem otrokom, ki so pridno obiskovali vaje. HVALA!

Mentorici OFS Coklarčki Kristina Košir in Sara Košir

Oglejte si tudi