Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

OBVESTILA OBČINSKE VOLILNE KOMISIJE OBČINE BOROVNICA

PREDČASNO GLASOVANJE

Predčasno glasovanje za vse volivce, ki jih v nedeljo, 18. 11. 2018, ne bo v kraju stalnega prebivališča (kjer so sicer vpisani v volilni imenik), bo potekalo v torek, 13. 11. 2018, sredo, 14. 11. 2018, in četrtek, 15. 11. 2018, med 7.00 in 19.00 v sejni sobi občine Borovnica, Paplerjeva ulica 22, Borovnica.

 

GLASOVANJE PO POŠTI

Volivec, ki uveljavlja pravico glasovanja po pošti, mora najpozneje 10 (deset) dni pred dnem glasovanja, to je do vključno srede, 7. 11. 2018, poslati Volilni komisiji Občine Borovnica zahtevek za ta način glasovanja. V zahtevku mora navesti svoje osebne podatke ter naslov, na katerega naj mu volilna komisija pošlje volilno gradivo.

 

GLASOVANJE NA DOMU

Volivec, ki uveljavlja pravico glasovanja na domu, mora najpozneje 3 (tri) dni pred dnem glasovanja, to je do srede, 14. 11. 2018, poslati Volilni komisiji Občine Borovnica zahtevek za ta način glasovanja. V zahtevku navede svoje osebne podatke. Če tega ne more storiti sam, lahko v njegovem imenu vloži zahtevek tudi družinski član, sosed ali druga oseba, vredna zaupanja (navesti mora svoje osebne podatke in tudi identifikacijsko številko osebnega dokumenta).

 

GLASOVANJE S POMOČJO DRUGE OSEBE

Če volivec zaradi telesne hibe ali ker je nepismen ne bi mogel glasovati brez pomoči druge osebe, lahko pripelje s seboj na volišče osebo, ki mu pomaga izpolniti oziroma oddati glasovnico.

 

PREDLAGANJE ZAUPNIKOV

Predstavnik kandidature oziroma liste kandidatov lahko do 12. 11. 2018  Volilni komisiji Občine Borovnica predloži seznam zaupnikov.

 

OBČINSKA VOLILNA KOMISIJA

                                                                                                                                            

Oglejte si tudi