Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Vizija trajne mobilnosti Borovnica 2030

Občina Borovnica je tako po cestah kot predvsem železnici dobro dostopna in ima razvito visoko kulturo sobivanja ter medsebojnega upoštevanja različnih udeležencev v prometu. To ob temeljito posodobljenih cestah in železnici ter pametno oblikovanem in s pametnimi tehnologijami opremljenem  prometnem prostoru vsem omogoča varne poti v službo, šolo ter po različnih opravkih v službenem in prostem času. Obenem zagotavlja pestro izbiro kombinacij potovalnih načinov, zmanjšanje obremenitev s hrupom, izpusti onesnaževal zraka in toplogrednimi plini ter podpira razvoj turizma in novih oblik podjetništva.

 

Varnost: visoka raven medsebojnega upoštevanja in spoštovanja udeležencev v prometu, bolj varna prometne infrastrukture ter inteligentne rešitve za spremljanje prometa in prilagajanje prometnih režimov.

 

Dobra dostopnost: hiter in za vse neoviran dostop do uradov, gostinskih in trgovskih lokalov ter turističnih točk v občini kot tudi glavnih regionalnih prometnih vozlišč ter Vrhnike in Ljubljane.

 

Kombinirana in aktivna mobilnost: večina krajših razdalj se opravi peš, s kolesom ali fleksibilnimi oblikami javnega prevoza, večina poti na delo ali izobraževanje pa s kombinacijami aktivne mobilnosti ter hitrega in udobnega javnega potniškega prometa.

 

Inovativnost: visok delež vozil z alternativnimi pogoni in nizkimi oz. ničelnimi izpusti, inovativni, fleksibilni in inteligentni prometni režimi, velik delež sopotništva in souporabe vozil ter fleksibilni javni prevoz v občini na osnovi prevozov na klic in samovozečih vozil.

 

Strpnost, medgeneracijska povezanost in zadovoljstvo: pozornost in upoštevanje šibkejših udeležencev v prometu, visok delež kolesarjenja in pešačenja otrok v šolo v spremstvu starejših, javni prostori kot priložnosti za nova druženja, prometna infrastruktura tudi v funkciji rekreacije in doživljanja narave.

OU

Oglejte si tudi