Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Vodstvo občine s stranko Desus

12. 3. 2018 se je na občini v spremstvu članic stranke DESUS iz občine Borovnica gospe Stanke Brlogar in gospe Ivanke Modrijan ter pooblaščenke za stike z javnostmi poslanske skupine DESUS gospe Nine Stankovič na razgovoru z županom Bojanom Čebelo in direktorjem občinske uprave mag. Jernejem Nučičem oglasil poslanec DZ RS g. Primož Heinz, ki je bil na to funkcijo v tem mandatu, v volilnem okraju, ki ga sestavlja tudi občina Borovnica, izvoljen na listi DESUS.

V sproščenem in odkritem vzdušju je pogovor tekel o razvojnih izzivih občine kot so:

  • oživitev in urbanistična ureditev območja propadlega lesno-predelovalnega podjetja LIKO,
  • dolgotrajni postopki sprejemanja OPN in OPPN Staro vaško jedro Borovnica, na katera sta vezana nujna dozidava prizidka k OŠ ter prenova Stare pošte, v kateri bi lahko delovala dnevni in medgeneracijski center,
  • prenova železniške infrastrukture z nujno izboljšavo varnosti železniškega prometa, zmanjšanjem njegovega hrupa ter  gradnjo nove železniške postaje in ureditvijo sodobnega parkirišča pri njej.

Župan je izpostavil tudi slabe možnosti za črpanje evropskih sredstev, predvsem za manjše občine ter izredno zapletene in zahtevne razpise LAS ter postopke potrditve na razpisih odobrenih projektov razvoja podeželja s strani Ministrstva za kmetijstvo, ki se vlečejo v nedogled. 

Članici DESUS iz Borovnice sta izpostavili pomanjkanje prostorov za dejavnosti starejših občanov v občini ter praktične težave, s katerimi se soočajo pri izvedbi telovadbe in drugih dejavnosti v Domu krajanov Dol-Laze.

Poslanec. ki se  je času svojega mandata v Borovnici  oglasil že nekajkrat,  je pohvalil prizadevanja občine da se bolj strateško in ambiciozno loti razvojnih izzivov in izpostavil, da je potrebno tudi poslance, zlasti iz strank vladajoče koalicije, bolj redno in neposredno obveščati o težavah, ki jih ima občina pri doseganju razvojnih ciljev, na reševanje katerih lahko z zakonodajnimi in drugimi pobudami vplivajo poslanci. 
AK

Oglejte si tudi