Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Aktivnosti Ajde

Društvo podeželskih žena Ajda Borovnica vabi nove in manj aktivne člane k boljšemu sodelovanju, saj so pripravljene dejavnosti raznolike.

Na januarskem občnem zboru društva podeželskih žena Ajda Borovnica smo ustvarili predlog celotnega delovanja za leto 2018. Prisotni so ponujene predloge potrdil soglasno brez pripomb. To pomeni, da smo se vsi prisotni obvezali prispevati svoj delež k uresničitvi programa oziroma smo se strinjali, da bomo po svojih najboljših močeh prispevali svoj kamenček v mozaik društva. Pa je res tako? Začelo se je že s 1. marcem. Tega dne se je strokovnega predavanja Od semena do zdravila udeležila le peščica Ajdovk. Si bil/a zraven? Našo neudeležbo so popravili ostali slušatelji. Še dobro, da je bilo tako, da predavatelj vsaj ni dobil občutka, da nas v Borovnici nič ne zanima. Naj povzamemo, da je bilo predavanje zares zanimivo in poučno.

Čez nekaj dni sta Kulturno društvo Borovnica in OŠ Borovnica pod vodstvom domače glasbene skupine Livada organizirala dobrodelni koncert za Nastjo, kjer smo se Ajdovke izkazale v drugi vlogi. Ena od velikih skrivnosti življenja je, da je zares nekaj vredno le tisto, kar naredimo za druge. Prisotne na prireditvi naj bi posladkale s svojimi dobrotami. Pa smo jih? Nekatere smo. Si bil/a zraven? 10. marec – kuharski tečaj z naslovom Jedi brez glutena. Udeležbo so spet reševale zunanje slušateljice – »neajdovke«. Si bil/a zraven? Kje se skriva vzrok za nizko udeležbo žal še ne vemo. Morda je tema nezanimiva? Odprti smo za spremembe in čakamo na vaše pripombe in predloge. Čistilna akcija 24. marca v organizaciji Občine Borovnica. Si bil/a zraven? Ali spadaš med tiste, ki jim je za dobro skupnosti malo mar, rekoč, naj čistijo tisti, ki svinjajo? Tudi mi, ki se vključujemo v dogajanje, imamo družine, hiše, vrtove in nekateri še kmetije. Saj veste, dela nikoli ne zmanjka in pred svojim pragom tudi pospravimo. Se pa požrtvovalno in nesebično vključujemo tudi v občinsko dogajanje, brez izgovorov.

Torej si del našega društva? Se najdeš v teh vrsticah? Ja, vedno sem za in vem, kaj je naloga našega društva in neposredna »sladko-kisla dolžnost« članstva. Je morda pravilnejši odgovor: sem samo tiho in ne delam in tudi ne kritiziram ali pa imam polna usta pripomb in kritik in za vsako aktivnost vedno pripravljen izgovor, zakaj me ni zraven … Vedi, da nikoli ni prepozno. Mogoče boš že jutri prišel/la na strokovno predavanje, kuharski tečaj, strokovno ekskurzijo, čistilno akcijo ali kakšno drugo aktivnost. Mogoče boš povedal/a, kaj te zanima. Mogoče boš s seboj pripeljal/a svojo prijatelja/ico ali soseda/o? Mogoče boš delček svojega časa ob naših pobudah namenil/a drugim in zanje nekaj spekel/la. Morda boš letos prvič sodeloval/a in spekla nekaj dobrega za naš največji občinski praznik borovnic?

Resnično si želimo boljše in večje odzivnosti vseh, ki še vedno spite zimsko spanje. Pomlad je in vse se prebuja. Prebudi se tudi ti in se odzovi na vabilo. Veselimo se skupnega in bolj povezanega sodelovanja z vsemi člani društva.

UO DPŽ Ajda

Oglejte si tudi