Logo MojaObčina.si

Borovnica

Deli
Avtor: Gasper Tominc,

Izlet na Vremščico

V nedeljo, 18. marca, smo se kljub mrzli in burjasti vremenski napovedi na železniški postaji v Borovnici zbrali najpogumnejši člani mladinskega odseka Planinskega društva Borovnica. V načrtu je bil pohod na Vremščico, kjer ima burja mlade. Zaradi slabe vremenske napovedi smo z izbiro cilja malo oklevali, a se na koncu vseeno odločili, da se odpeljemo na Primorsko.

Vreme med vožnjo je bilo zelo raznoliko, od otožne nizke oblačnosti v Borovnici, skoraj sonca v Postojni, do oblačnega vremena pred vasjo Volče, kjer je bilo naše izhodišče. Začetek pohoda je bil skoraj pomladanski, ko pa smo po gozdu prišli do spodnjih oblakov, je pokrajina postala zimska, dodatno pa jo je popestrila še burja, ki je okoli nas podila nizke oblake. Razmere so bile s sveže napihanim snegom, zmrznjenimi drevesi in ledenimi kristalčki, ki jih je burja ujela na vejicah, prav idilične. Ko smo opravili že večino pohoda, smo se želeli odpočiti. A počitek v mrzli burji res ne bi bil prijeten. Na srečo smo za cerkvico svetega Urbana našli majhno sobo, namenjeno planincem, ki se na hribu znajdejo v slabih razmerah. Tam smo se okrepčali in si nabrali novih moči za preostalih pet minut pohoda do vrha. Na vrhu Vremščice smo hitro ožigosali planinske dnevnike in se odpravili navzdol. Pot proti dolini smo si krajšali s tekom levo in desno, po snegu čez zamete, se skrivali in se smejali.

Celoten izlet je bil zelo prijeten, zimske in vetrovne razmere pa so dodale izletu na Vremščico piko na i, tako da si ga bomo za vedno zapomnili.

Za PD Borovnica zapisal Matevž Bokalič

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!