Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Veseli december v vrtcu Mavrica

Kot vsako leto se priprave na najbolj praznični mesec v letu začnejo že vsaj sredi novembra. Načrtovanje delavnic s starši, iskanje idej za okrasitev sob in garderob, izdelovanje čestitk, kaj bomo ponudili na tradicionalnem novoletnem sejmu …  Za sejem je bilo treba še posebej pohiteti, saj je bil letos ponovno že prvi dan v najbolj čarobnem mesecu v letu. Na mrzli petek, 1. decembra, smo pred OŠ dr. Ivana Korošca na stojnice zložili ročno izdelane okraske, zimzelene ikebane in venčke, voščilnice, svečke, darilne škatle in drugo. Prostovoljne prispevke smo v zameno za izdelke zbirali za šolski sklad. Obiskovalcev je bilo veliko in vzdušje je bilo tisto »ta pravo«.

V naslednjem tednu smo skupaj z otroki do konca okrasili sobe in garderobe, jelke in že pekli prve piškote. Nekatere skupine so si pripravile toaste, druge vaflje, skoraj vsi smo imeli tudi čajanko. Starejše skupine so za mlajše odigrale igrice: Ježki so igrali glasbeno pravljico Grad gradič, Pike Muco Copatarico, Miškolini pa Didel didel daja, Dedek Mraz prihaja ter Veliki in mali zajec. Mačje mesto se je s predstavo Pod prijateljevim dežnikom podalo prav na Breg, v enoto Sonček, kjer sta se jih razveselili skupini Bibe in Sovice. Miškolini pa so s predstavo Veliki in mali zajec obiskali enoti Žarek v šoli (skupina Lisičke) ter Zarja v blokih (skupini Slončki in Zvezdice). Ježki in Miškolini so na čajanko povabili svoje babice in dedke. Predstavili so jim igrice in pesmice, ki so se jih naučili. Seveda nas je obiskal tudi Dedek Mraz in nam prinesel darila: nove igrače, s katerimi se že veselo igramo. Zborček Mavrica nam je pod vodstvom zborovodkinje Tine Mazi in ob spremljavi Polonce Gabriel na klavirju predstavil svoj venček pesmic.

December je tudi čas za kino v vrtcu, starejše skupine pa so se tudi letos podale v Kinodvor na festival animiranega filma. December je čas, ko okrepimo medsebojne vezi, zato so bila vrata igralnic večkrat odprta, da smo lahko uživali v medsebojni igri in izmenjavi igrač. Za zaključek čarobnega meseca in v slovo od odhajajočega leta smo se slavnostno oblekli, si zavrteli plesno glasbo in veselo odplesali novemu letu naproti. Srečno 2018!

 

Jasna Gabrovšek

Oglejte si tudi