Logo MojaObčina.si

Bovec

Deli
Kultura
Avtor: Dom Trenta,

Poslednja želja Rozalije M.

Organizator: Triglavski narodni park in KD Triglav Trenta

Igralska skupina Drežnica je bila ustanovljena leta 1994  in je do sedaj na oder postavila dvanajst predstav – komedij različnih avtorjev in zahtevnosti. S svojimi igrami navdušujejo vse tiste, ki imajo radi amatersko gledališče, predvsem pa poskušajo z nastopanjem na kulturnih prireditvah posejati željo po bogatejšem kulturnem življenju.

Za dolgoletno, prostovoljno in ustvarjalno delo na področju kulture  je vodja skupine Rina Berginc leta 1998 prejela občinsko priznanje, pet let kasneje pa je to priznanje prejela tudi cela igralska skupina. KUD Igralska skupina Drežnica se redno udeležuje Linhartovih srečanj. Poleg nastopov s predstavami širom po Sloveniji, na Hrvaškem, Koroškem in v Benečiji, so se tokom njihovega delovanja podali tudi na pot čez lužo. Že dvakrat so obiskali Slovence v Kanadi,  Avstraliji ter preživeli nepozabne trenutke pri Slovencih v Argentini.  Izseljence so razveseljevali s svojimi predstavami,  posebej zanje so pripravili predstavitev  doline Soče pod skupnim naslovom: Tam, kjer Soča teče, tam je moj dom.

Letos gostujejo s predstavo - tragikomedijo »Poslednja želja Rozalije M.«,  slovenske avtorice Vike Šuštar.


Kratka vsebina: sorodniki pokojne Rozalije Mučnik so bili nemalo presenečeni, ko so dobili pisno vabilo odvetnika, da se, določenega dne ob določenem času, zglasijo v vili umrle tete Rozalije. Toda, pozor, kdor bo zamudil le minuto, se bo za dediščino obrisal pod nosom. Le kdo si ne želi bogastva?
 
               

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!