Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

NA BOFF-u 2017 REKORDEN OBISK

Enajsti festival filmov o športu in naravi v Bovcu s 26 filmi in zanimivimi gosti je prvič napolnil veliko dvorano Ite Rine Kulturnega doma Bovec. Občinstvo je za najboljša filma izglasovalo popotovanje smučarjev in deskarjev z avtobusom po Balkanu ter grenlandsko prečenje Podgornika in Kostelića.

 

Glavni pokrovitelj BOFF-a (Bovec Outdoor Film Festivala) je že vrsto let Občina Bovec. Ko mu je pred leti grozila ukinitev, se je za ohranitev festivala posebej zavzel župan Občine Bovec Valter Mlekuž. Ob tem, da za vsakoletno izvedbo BOFF-a Občina zagotavlja brezplačni najem prostorov v Stergulčevi hiši in Kulturnem domu Bovec, namenja tudi proračunska sredstva. V letu 2016 neposredno 6000€, za 11. Bovec Outdoor Film Festival pa je Občina Bovec namenska sredstva za izvedbo namenila preko Javnega zavoda Turizem Dolina Soče.

 

Letos so najboljše filme izjemoma izbirali brez strokovne žirije, po izbiri obiskovalcev pa je naziv najboljšega tujega filma na festivalu osvojil francoski film In Gora. Izmed štirih domačih filmov je največ glasov zbral Proti horizontu – Grenlandija.

 

»Projekcijo si je ogledalo približno 450 gledalcev. V dveh dneh so si gledalci skupno ogledali 26 filmov. Navdušeni smo nad obiskom! To je potrditev našega izbora filmov in gostov, seveda pa tudi enajstletnega vztrajanja. Svoje je dodal tudi dober termin, saj se je festival tokrat iztekel na soboto, dan pred silvestrovanjem, Bovec pa je poln tudi zaradi dobre smuke na Kaninu. Za prihodnje si želimo okrepiti organizacijsko ekipo, saj nas festival prerašča, zato vabimo k sodelovanju vse z zamislimi in strastjo do priprave takšnih dogodkov,« je povedal direktor festivala Jan Maček.

 

 

Več lahko preberete TUKAJ 

Oglejte si tudi