Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

JAVNI RAZPISI JSKD ZA LETO 2018

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je 12. januarja 2018 objavil dva javna razpisa za sofinanciranje kulturnih projektov po izboru strokovno programskih komisij JSKD:

 

- Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti (PR 2018)

- Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju različnih manjšinskih etničnih skupnosti in priseljencev v RS (Etn 2018)

Javni razpisi JSKD so namenjeni sofinanciranje kulturnih projektov in programov za kulturna društva, zveze kulturnih društev ter tudi za zasebne zavode in druge nevladne organizacije s statusom pravne osebe zasebnega prava ter ustvarjalce z veljavnim statusom samozaposlenih v kulturi. Sredstva so namenjena sofinanciranju projektov, ki so izvedeni kot prireditve (koncerti, predstave, razstave, projekcije in druge javno dostopne kulturne dejavnosti), izobraževanja in strokovna usposabljanja ali založniški, AV projekti ter programom, torej rednemu, sistematičnemu in kontinuiranemu delovanju ljubiteljskih kulturnih društev, ki se manifestira kot izobraževalno in ustvarjalno delo.

JSKD po pogodbi s pristojnim ministrstvom izvaja tudi javne razpise za specifične skupine uporabnikov (etnične manjšine), v sodelovanju z občinami pa JSKD razpisuje sredstva za redno delovanje kulturnih društev na lokalni ravni. Prijava na javne razpise je digitalizirana, tako da vlagatelji svoje vloge oddajo preko spletne aplikacije. Elektronska oddaja vlog društvom in drugim upravičenim osebam omogoča pregledno, enostavno in sistematično prijavljanje na razpise, hkrati pa omogoča hitrejše in bolj enostavno vodenje postopkov ter večjo transparentnost poslovanja.

Na razpisu PR 2018 lahko kandidirajo kulturna društva in njihove zveze s statusom pravne osebe v Republiki Sloveniji ter krovne organizacije v kulturi za kulturno delovanje Slovencev, ki živijo v zamejstvu. Okvirna vrednost razpisa pa je 337.960,00 evrov.

Do razpisa Etn 2018 so upravičena kulturna društva in njihove zveze, zasebni zavodi in druge nevladne organizacije s statusom pravne osebe zasebnega prava ter ustvarjalci z veljavnim statusom samozaposlenih v kulturi. Okvirna vrednost razpisa znaša 160.000,00 evrov.

Oba javna razpisa bosta odprta do 12.02. 2018.

 

Besedili obeh javnih razpisov vključno s pogoji in merili sta objavljeni na spletni strani www.jskd.si z dnevom odprtja razpisov.

 

Vloge morajo biti oddane v elektronski in tiskani obliki na naslov: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, p. p. 1699, 1000 Ljubljana.  Spletni naslov aplikacije za izpolnjevanje vlog je https://razpisi.jskd.si .

Čas oddaje vloge določa poštni žig priporočeno oddane tiskane vloge oz. čas prispetja tiskane vloge na sedež JSKD (za pošiljke, ki niso oddane priporočeno). Vloga, ki je oddana samo elektronsko in ne tudi v tiskani obliki, se šteje kot neoddana.

 

Dodatne informacije:

Matej Maček, strokovni delavec JSKD za pripravo kulturnih projektov

01/24-10-518 in 051/240-552

matej.macek@jskd.si

 

mag. Urška Bittner Pipan, pomočnica direktorja za program

01/24 10 502

urska.bittner@jskd.si

 

Oglejte si tudi