Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

PROMOCIJSKI SPOT CHRISA ANTHONYJA

Chris Anthony je pripravil promocijski spot za pripravo izobraževalno dokumentarnega filma o 10. Gorski diviziji ameriške vojske ob koncu prve svetovne vojne na Bovškem, predvsem pa o njihovi zgodovinski tekmi na Mangartskem sedlu junija 1945.

Občina Bovec in Združenje vojaških gornikov Slovenije sta v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji 04. junija 2011 pripravila spominsko smučarsko tekmo na Mangartu, zanimivo zgodbo pa je zaznal tudi eden od ameriških producentov produkcijske hiše Warren Miller, nekdaj tudi ekstremni smučar Chris Anthony. Zgodba ga je tako navdušila, da jo je začel podrobneje raziskovati in se je povzal z brigadirjem v.p. Janezom Kavarjem, kateremu gre celotna zasluga za to, da je razkritje o tej tekmi, ko je v smučarskem muzeju v Koloradu na neki fotografiji iz leta 1945 prepoznal Mangart, sploh prišla na dan. Vedoč, da se večktrat mudi pri prijatelju v Ovčji vasi v Italiji, je Občina Bovec Chrisa povabila v Bovec. Podrobneje smo mu razložili vse v zvezi s tekmo leta 1945 in seveda o spominski tekmi leta 2011. Komaj takrat pa je spoznal, da gre danes pravzaprav za Slovenijo in ne Italijo. Kmalu smo našli skupni jezik in z nemalo truda je do realizacije snemanja dokumentarnega filma o 10. gorski diviziji ameriške vojske in o tekmi ameriških vojakov pod Mangartom konec maja in prve dni letošnjega junija tudi prišlo.

V promocijskem spotu, v katerem razlaga, kako ga je Mangart venomer klical k sebi, kot da bi mu bilo usojeno posneti ta film, vabi vse zainteresirane tudi k investiranju v dokumentarca, ki bo po njegovem mnenju zagotovo velika uspešnica. Morda še večja od njegove uspešnice Climb to Glory.

Promocijski film o snemanju dokumentarnega filma o 10. gorski diviziji na Mangartskem sedlu, ki sicer ni podnaslovljen, si lahko ogledate TUKAJ

 

Oglejte si tudi