Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

SPREMEMBE PREDPISOV O PLOVBI PO CELINSKIH VODAH

15. marca se je tudi uradno začela plovna sezona po rekah Soči in Koritnici, ker pa so v veljavi spremembe predpisov o plovbi po celinskih vodah in usklajene smernice pristojnih ministrstev, jih v tem prispevku objavljamo tudi na tej spletni strani.

 

Kot sporočajo z Upravne enote Tolmin, so v zimi 2017 – 2018 aktivno pristopili k razčiščevanju nejasnosti na področju plovbe po celinskih vodah, saj je bilo nejasnosti in različnih pristopov glede na teritorij države v preteklosti preveč.

 

»Od 5. oktobra 2017, ko smo se prvič sestali s predstavniki Ministrstva za infrastrukturo (MZI) in Uprave RS za pomorstvo (URSP), pa do 16. 2. 2018, ko smo dobili odgovor na še zadnjo dilemo od Ministrstva za obrambo (MO) oziroma 28. 2. 2018, ko smo od MZI prejeli končne Usmeritve za enotno izvajanje določb o plovbi po celinskih vodah, smo ob zelo konstruktivni drži posameznikov na teh ministrstvih rešili vse nam znane dileme. Tako lahko rečem, da to plovno sezono upravne enote (država) začenjamo z jasnimi odgovori in stališči glede plovbe po celinskih vodah, vključujoč še zadnje spremembe predpisov, ki so bile objavljene v Uradnem listu RS št. 6/2018,« je ob tem zapisal načelnik UE Tolmin Simon Leban.

 

Zato želi uporabnike opozoriti na ključne in morda prej nejasne obveznosti, ki jih imajo na tem področju po predpisih države in posebej opozoriti na morebitne ločene predpise lokalnih skupnosti, ki pa jih izvajajo in pojasnjujejo občine.

VEČ PREBERITE V PRIPONKI

Oglejte si tudi