Logo MojaObčina.si

Braslovče

Deli
Umetnost
Avtor: Društvo Za Animacijo Otrok Divji Zahod,

KONCERT ZA DAN ŽENA

cena vstopnic:stojišče/sedišče 15 eur, vip 20 eur


Klapski večer bo tokrat prav poseben, kajti v goste prihajajo najbolj popularna klapa iz Splita, klapa Contra. Za vrhunec pa bodo še z nami zelo priljubljeni skupini pri nas, Kvatropirci in Skupina Eros. Koncert, ki se bo odvil na prizorišču avle dvorane Zlatorog v Celju, bo zelo emocionalen predvsem za ženski spol. Nastopajoči nam obljubljajo poseben glasbeni program, katerega del bodo prvič predstavili samo za Vas, Playcafe pa vas bo razvajal z gostinjskimi uslugami.
KLAPA CONTRA
Klapa Contra deluje pod tem imenom že dve leti. Sestavljena je iz vrhunskih prekaljenih glasbenikov. Člani, ki zasedajo to ekipo so bivši ustanovitelji že znanih klap iz Dalmacije; klapa Cambi, Kampanel, Crikvenica, Iskon.
V tem kra...tkem času dveh let so bili zelo uspešni, namreč za njimi je preko 120 koncertov.
Njihov prvenec oz. skladba ''Srićo moja'' je postala pravi hit in takoj prodrla na sam vrh najbolj priljubljenih klapskih pesmi v zadnjem času.
V letu 2016 je klapa CONTRA dosegla 2. mesto po oceni strokovne žirije in 3. mesto nagrade občinstva na festivalu FDK OMIŠ  t.i. Splitskem festivalu in 1. mesto na festivalu v Sinju.

Klapo CONTRA sestavljajo člani:

Eduard Šegota – 1.tenor (Crikvenica, Cambi), največkrat nagrajen tenorist
Jozo Delaš – 2.tenor  (Ex. Cambi)
Duško Britvić – 2.tenor (ex. Cambi)
Mislav Biočina – bariton, kitara (ex. Cambi, Iskon)
Denis Tafra – bas  (ex. Omiš, Puntari)
Miro Trgo – bas (Ex. Cambi, Kampanel, Puntari)
Tomislav Šošić – klaviature (akademski glasbenik in umetniški vodja skupine)

KVATROPIRCI
Skupina Kvatropirci, ki jo sestavljamo basist Gorazd Zapušek, baritonist Jure Jaklič ter tenorista Samo Kališnik in Tomaž Krt, je pričela s prepevanjem pred dobrimi 4 leti. Njihova posebnost je prepevanje dalmatinskih pesmi, ki jih radi priredijo malo po svoje. Poudarek pa je tudi na slovenskih pesmih, kar so dokazali s priredbo pesmi Moja.
Na MMS-u 2016 pa so skupaj z Manco Špik izvedli skladbo Pesem s katero so osvojili odlično 2. mesto po glasovanju občinstva.

EROS
Skupina Eros sestavljajo štirje fantje (Matej Dolar, Miha Lesjak, Dejan Korenak in Jože Sadek), ki jih druži izredno medsebojno prijateljstvo in ljubezen do igranja in petja. Velik del ustvarjanja namenjajo acapella petju in ohranjanju slovenske narodne in umetne pesmi, velik poudarek pa dajejo dalmatinski glasbi. Vsi se z glasbo ukvarjajo še v drugih glasbenih zvrsteh, saj lahko vsakega izmed njih opazite v svojem ansamblu oz. skupini. Za sabo imajo ogromno nastopov v internih krogih kot tudi širom Slovenije. Njihova posebnost je, da izpolnijo še tako zahtevno ''glasbeno željo'' in so prava ''poslastica'' in popestritev zabave, praznovanja ali kakšne druge prireditve.

To bo dogodek, ki ga vsekakor ne smete zamuditi.

Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi