Logo MojaObčina.si

Braslovče

Deli
Kultura
Avtor: Andrej Šram,

Predavanje »O svetnikih, ki nam vinca rujnega dajó« + razstava slik in del Kristine Vnučec

Organizator: KULTURNO DRUŠTVO GOMILSKO
Kulturno društvo Gomilsko vabi v društvene prostore Doma Krajanov Gomilsko (knjižnica) na PREDAVANJE »O svetnikih, ki nam vinca rujnega dajó«. Predavatelj bo domačin dr. Vito Hazler. 

Kratka vsebina predavanja: kultura vina že vsaj dve tisočletji zaznamuje kulturo in način življenja številnih ljudstev našega in drugih kontinentov. Vino je ena najbolj žlahtnih in opevanih kulturnih dosežkov s strani pesnikov in pisateljev, v prispodobah so ga upodabljali umetniki in ga v številne gledališke in filmske prizore vključevali snovalci igrane umetnosti. Na predavanju boste lahko prisluhnili o povezavah med krščanskimi rituali in kulturo vina, itd.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Istočasno bo RAZSTAVA SLIK IN DEL mlade ustvarjalke Kristine Vnučec iz Šmatevža.

»Že v zgodnjih letih sem se začela ukvarjati s slikanjem. V II. osnovni šoli v Žalcu so me še dodatno spodbujali k ustvarjanju in me vključevali v natečaje in druge delavnice. Že večkrat sem se udeležila slikarske šole Rudija Španzla v Novem Celju, prvič pri 9. letih. Tako sem dobila še dodatna znanja in samozavest, saj sem med povabljenci. In kaj pravite s čim se ukvarjam v prostem času? Odzovite se mojemu povabilu na razstavo, pa boste videli!« Kristina.


Vstop je prost. Vljudno vabljeni.

Informacije na 
www.kd-gomilsko.si

Oglejte si tudi