Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

PRIČENJA SE TVU 2018

Tudi letos bo v mesecu maju že 23. leto zapored potekal Teden vseživljenjskega učenja. To je nacionalni projekt, ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Kot območni koordinator v projektu sodeluje tudi UPI - ljudska univerza Žalec skupaj s podizvajalci na področju celotne Savinjske regije.


Kot vsako leto, si tudi v tem želimo povezati čim večje število različnih društev, občin, podjetij, šol, zavodov, posameznikov in drugih organizacij iz širšega okolja. Vsi dogodki, izobraževanja, prireditve, razstave, dnevi odprtih vrat … se bodo odvijali na območju Savinjske doline (Občina Žalec, Prebold, Polzela, Braslovče, Vransko in Tabor) in bodo za vse obiskovalce BREZPLAČNI. Dogodki bodo zgoščeni v dneh od 11. maja do 30. junija 2018. Koledar prireditev bo v začetku meseca maja objavljen na spletni strani www.upi.si.


Z dogodki v okviru TVU želimo poudariti vseprisotnost predvsem pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.


Tudi v letošnjem letu Teden vseživljenjskega učenja sovpada s Tednom ljubiteljske kulture (tretji teden v maju). Namen tedna ljubiteljske kulture je, da se želimo pokloniti ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem ter opozoriti na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljske kulture v sodobni družbi. V ta name so prireditve in dogodki v TVU še toliko bolj povezani s kulturo, običaji in ljudskimi izročili.


Osrednji dogodek vseh TVU prireditev bo tudi letos PARADA UČENJA, ki se bo odvijala na Podeželski tržnici Žalec, v sredo, 16. 5. 2018 od 10.30 ure dalje. Na Paradi učenja se bodo predstavile občine, društva, organizacije in podjetja iz lokalnega okolja. Poleg raznovrstne ponudbe na stojnicah vas bodo navduševali tudi odrski nastopi (folklorna skupina, pevski nastopi, lutkovna predstava …), obiskovalci se bodo lahko vključevali v različne ustvarjanje in športno-sprostitvene delavnice ter si ogledali razstave izdelkov naših partnerjev.

Oglejte si tudi