Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C

Barjanka 2018

##VIEWS##
Sobota, 9.6.2018, šitart ob 8.00 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Dolžina 83 kilometrov.

Dogodek Barjanka ali Kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju

Brajanka je turistično športni dogodek, ki povezuje lokalno skupnost, občine, ponudnike in društva. Trasa "Barjanke" bo potekala po vseh občinah v krajinskem parku in bo dolga približno 83 km.

Občine skozi katere gre Barjanka:

  • Mestna občina Ljubljana

  • Občina Brezovica

  • Občina Log – Dragomer

  • Občina Vrhnika

  • Občina Borovnica

  • Občina Ig

  • Občina Škofljica


Potek maratona

Štart maratona je v Ljubljani na Kongresnem trgu, nadaljuje se proti Aškerčev ulici in nadaljuje po Tržaški cesti do Brezovice, kjer se zavije levo na Podpeško cesto. Pred železniškim prehodom se zavije desno na Pot na Plešivico, kjer udeležence čaka prvi makadamski odsek. Nadaljuje se do Podplešivice, potem po Barjanski cesti do Bevk. V Bevkah se zavije desno proti Drenovem griču. Pred avtocesto se zavije levo na 2. Makadamski odsek in ob Avtocesti nadaljuje do Sinje Gorica. Na krožišču v Sinji gorice se zapelje na Pot na Trojnice. Pri Ljubljanici zavije desno pod mostom naprej vse do glavne ceste LJ- Vrhnika, kjer se zavije levo in nadaljuje do glavnega semaforja v centru Vrhnike, kjer se zavije levo na Stemenovo cesto. V Verdu se zavije levo proti Bistri, kjer udeležence čaka 1. okrepčevalna postaja. Nadaljuje se proti Borovnici po Ljubljanaski cesti. V Borovnici se zavije proti Podpeči in na izhodu iz Borovnice se zavije desno na ulico Bratov Debevc, zavije levo proti Bregu pri Borovnici in nadaljuje skozi naselje Pako do Ljubljanske ceste. Sledi Kamnik pod Krimom in pozneje Podpeč, kjer se na krožišču zavije desno proti Podpeškemu jezeru, okoli katerega se napravi krog. Pred gostiščem Jezero je 2. okrepčevalna postaja. Pot se nadaljuje proti naselju Tomišelj, kjer se zavije levo proti Brestu. Pred mostom čez Iško se zavije levo 5. Makadamski odsek in nadaljuje proti Črni vasi. V Črni vasi pred Gostiščem Barjan-PIADORA se zavije desno prot Rudniku do križišča s cesto Brglezov štradon, kjer se zavije desno. Na koncu Brglezovega štradona se zavije desno na 6. Makadamski odsek. Nadaljuje se do Pizzerije Mars – Brest, potem proti Iška loka do Iga. V IGU bo zadnja okrepčevalna postaja. Nadaljuje se po cesti na Zabrv, kjer se zavije levo proti Škofljici na Malnarjevo cesto. Po prečkanju mostu čez Kremenico se zavije levo proti ostankom kolišča. Nadaljuje se mimo kolišča do Babnogoriške ceste kjer se zavije levo proti Šinkovemu štradonu, na koncu Šinkovega štradona se zavije levo na Hauptmanco in nadaljuje do Ižanske ceste. Na Ižanski cesti se zavije desno in nadaljuje do Karlovškega mostu, Hradeckega cesta, desno po Litijski cesti, do križišča s Kajuhovo ulica, kjer se zavije levo. Nadaljuje se vse do Šmartinske ceste kjer se zavije desno in nadaljuje do BTC-ja, kjer je cilj maratona.

Posebna določila organizatorja

  • Maraton bo potekal v zaprti kontrolirani vožnji in je ne tekmovalne narave. Ne meri se čas udeležencem. Predvidena hitrost na makadamskih odsekih bo 25 km/h. Na asfaltiranih površinah 35 km/h.

  • Zaščitna čelada je obvezna.

  • Na hrbtni strani številke je obrazec z vitalnimi osebnimi in kontaktnimi podatki zaradi morebitne poškodbe ali nezgode. Prosimo da podatke vpišete, saj boste z njimi močno olajšali delo reševalni službi na maratonu.

  • Udeleženec maratona je vsak, ki se prijavi organizatorju, plača prijavnino in izpolni prijavnico ter ima štartno številko. Ob dvigu štartne številke udeleženci s podpisom potrdijo, da so seznanjeni s pogoji razpisa in se z njimi strinjajo.

  • Udeleženci maratona mlajši od 16 let morajo imeti spremstvo odrasle osebe.

  • V času maratona bo potekala mobilna cestna zapora, zato udeležence prosimo da vozijo po desnem voznem pasu na asfaltiranih cestiščih in upoštevajo navodila organizatorja, policije, redarjev na progi.

  • Celotna trasa vožnje bo dobro označena.

  • Zadnjega udeleženca se pričakuje na cilju ob 12:30.

  • Čeprav se na cesti zahteva stalno previdnost, priporočamo pazljivo in spretno vožnjo na vseh makadamskih odsekih:

  1. Pot na Plešivico 2 km

  2. Drenov grič – Sinja Gorica 3,5 km

  3. Sinja Gorica Chemis – Vrhnika 350m

  4. Okoli Podpeškega jezera 1,2 km

  5. Tomišelj – Črna vas 3,5km

  6. Črna vas – Brest 6,5 km

  7. Most čez Kremenico – Črna vas Ižanska cesta 7 km

  • Organizator vsakemu udeležencu zagotavlja okrepčila na okrepčevalnih postajah in na koncu dogodka 1. spominsko medaljo ter okrepčilo (testenine/voda).

  • Vsi udeleženci vozijo na lastno odgovornost.

POSEBNO OPOZORILO

  • Ker bo dogodek potekal po območju krajinskega parka Barje, udeležence vljudno naprošamo, da vse morebitne odpadke energijskih dodatkov spravijo v žepe kolesarskih dresov ali pa za to namenjene smetnjake na okrepčevalnih postajah in na cilju. Ohranimo Ljubljansko barje čisto.

  • Udeleženca, ki ga prehiti vozilo Konec mobilne zapore postane običajen udeleženec v prometu in mora voziti po cestno prometnih predpisih in upoštevati ostale udeležence v prometu

Oglejte si tudi