Logo MojaObčina.si

Brezovica

Deli
Šport
Avtor: Deos Center Starejših Notranje Gorice,

BREZPLAČNA PREDSTAVITEV PROGRAMA AKTIVEN DAN

Organizator: DEOS center starejših Notranje Gorice, Prva in Zavod AS

Reci »Stop!« hitremu tempu

Hiter tempo življenja pogosto prinese negativne posledice zdravju in psihičnemu počutju. O tem pričajo številni zaskrbljujoči statistični podatki in osebne zgodbe posameznikov, ki so se znašli v položaju, ko preprosto ne zmorejo več. Ljudje v naglici prepogosto pozabljajo na resnično pomembne vrednote, kot so zdravje, družina, prijateljstvo, dobri poslovni odnosi, prosti čas, drobne pozornosti, ki osrečujejo, in hrana, ki je pripravljena z ljubeznijo. Vse to prepogosto znajo ceniti šele takrat, ko to izgubijo.

Akcija Ustavi se!, v kateri sodeluje tudi Prva osebna zavarovalnica in Aktiven dan Zavoda aktivna starost, opozarja na to, da moramo že danes (po)skrbeti zase in svoje bližnje, da bomo lahko bolj zdravo in brezskrbno uživali prihodnost. V DEOS Centru starejših Notranje Gorice, 3.oktobra 2017 zato organiziramo brezplačen , kjer bodo starejše osebe, ki še živijo doma, poleg strokovno vodene vadbe spoznali načine, kako se gibati v starosti in na kaj paziti, da ne bi prihajalo do bolečin v hrbtenici in drugod po telesu.Z nami bosta tudi Mario Sambolecspecializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes zveze Slovenije. Izoblikoval je svojo unikatno filozofijo, idejo Feelgood (dobro počutje), s katero ruši stereotip klasičnega pristopa 'fitnesa in diet' ter Nenad Kojić, njegov sodelavec, ki je enako kot Mario svetovalec in učitelj o človeški prehrani.


Socialnovarstveni program Aktiven dan poteka dvakrat tedensko v osmih DEOS centrih starejših po vsej Sloveniji. Predstavlja inovativno obliko dnevnih aktivnosti in je namenjen ohranjanju samostojnosti in izboljšanju kakovosti življenja starostnikov, ki bivajo v domačem okolju. Program prek fizične, miselne in socialne aktivacije posameznika obsega vsa ključna področja zdravega in aktivnega življenjskega sloga starejših, ki je ključen za brezskrbno starost v domačem okolju. V pred kratkim zaključeni raziskavi Fakultete za šport Univerze v Ljubljani na temo učinkov zdravega in aktivnega življenjskega sloga v starosti je bilo ugotovljeno, da so starostniki, vključeni v Aktiven dan, v treh mesecih z redno vadbo izjemno napredovali in dosegli, da številne vsakodnevne aktivnosti zdaj opravljajo veliko lažje.

Če vas program zanima oz. se vam zdi ustrezen za vaše starše, ne odlašajte s prijavo.  Za več informacij pokličite 031 526 898 ali pišite na instruktor.notranjegorice@deos.si
Število udeležencev je omejeno.

Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi