Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Druženje upokojencev DU Podpeč Preserje z otroki iz vrtca v Podpeči

 

Tako kot že zadnji dve leti so nas upokojence otroci iz skupine Žabice iz vrtca v Podpeči tudi letos povabili na skupni pohod. Odpravili smo se na Svetega Jožefa, hrib nad Podpečjo.

Glede na letošnje nestabilno in nepredvidljivo vreme, smo se za sprehod dogovorili kar na hitro, zato smo se otrokom pridružili le trije upokojenci .Izkoristili smo sončno četrtkovo dopoldne v prvi polovici maja. Zbrali smo se pred Mercatorjem v Podpeči in se skupaj odpravili do Pristave, po »klancih« do parkirišča pod Sveto Ano ter prečili cesto proti Preserju . Po ozki stezi med travniki smo se povzpeli na hrib Sveti Jožef. Otroci so vajeni pohodov in sprehodov v naravi in niso imeli nobenih težav z hojo navkreber, prav tako tudi vzgojitelja Vesna in Mitja ne. Dobro nam je šlo tudi upokojenkama Metki in Jani, sploh pa Zdenetu, ki ga Žabice že zelo dobro poznajo iz lanskih in predlanskih druženj. Srečali pa so se tudi že letos ob predstavitvi izdelave sekancev za zastirko v vrtu.

Ko smo dosegli vrh, smo se vsi odžejali z vodo, ki jo je s seboj prinesel Mitja. Otroci so še polni energije tekli okrog cerkve, nato pa je sledilo obvezno fotografiranje.

Po isti poti smo se vrnili do vrtca v Podpeči, kjer je otroke že čakalo kosilo, spremljevalci iz društva upokojencev pa smo si rahlo utrujeni privoščili pico.

 

JVR

Oglejte si tudi