Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Leta 1972 ponovni razmah igranja nogometa v Podpeči in novi dvoboji z Borovničani (nadaljevanje)

V sezoni 1976/77 je ponovno prišlo do večjih sprememb pri organizaciji tekmovanj v okviru Nogometne zveze Ljubljana. Nova B skupina I. razreda je vključevala ekipe iz Ljubljane in okolice ter je štela 13 ekip. Glavni namen reorganizacije je bil dvig kakovosti igranja, saj so v teh ekipah nastopali tudi igralci z dolgoletnimi treningi pod vodstvom uveljavljenih trenerjev. Prav gotovo je bil med njimi najbolj znan igralec Marko Elsner. Na začetku tekmovanja v septembru je bilo odigranih 6 tekem. Marsikateri igralec se vseh tekem ni mogel udeležiti zaradi delovnih ali študijskih obveznosti, kar seveda ni pripomoglo k želeni višji kakovosti igranja nogometa. V tej sezoni so imeli Podpečani bridki izkušnji s tekem z Medvodami. V Medvodah so domači igralci z nešportnim vedenjem do sodnikov pripomogli, da so z nekaterimi spornimi sodniškimi odločitvami domačini prišli do zmage. Na tekmi v Podpeči pa je domači igralec J. Lenaršič, ki se je na tej tekmi poslovil od tekmovalne kariere, povzročil prekinitev tekme zaradi fizičnega napada in pretepa z igralcem nasprotne ekipe. Težko razumljivo in nedostojno slovo. Po odločitvi tekmovalne komisije je bila tekma registrirana z rezultatom 3 : 0 za goste, igralec pa je dobil kazen eno leto prepovedi nastopanja. Sicer se je Podpeč uvrstila na skromno 12. mesto, kar je bilo najslabše dotlej.

Zaradi velikih organizacijskih in finančnih problemov v klubih je bila uvedena nova reorganizacija tekmovanj. Ustanovljena je bila Notranjska liga, vodenje tekmovanja pa je prevzela Zveza telesnokulturnih organizacij Vrhnika, ki s tovrstnimi tekmovanji ni imela primernih izkušenj. O tekmah je ohranjenih zelo malo zapisnikov ali drugih dokumentov, o dvobojih z Borovničani samo zapisnik o tekmi v Podpeči, kjer sta se ekipi razšli neodločeno 2 : 2. Podpeč je nastopila v postavi Čuden Marko, Žabkar, Čuden S., Zalar Z., Zalar I., Šuštaršič S., Zalar F., Remic, Žniderič I., Čuden M.,in Japelj, na klopi za rezervne igralce so bili še Samardžić, Krvina F., Vidmar in Nagode B. O končni razvrstitvi ekip žal ni podatka, verjetno pa je bila najboljša ekipa Usnjarja iz Vrhnike. Po organizacijskem debaklu Notranjske lige je v sezoni 1978/79 Podpeč ponovno nastopala v I. razredu B skupine tekmovanja v organizaciji Ljubljanske nogometne zveze. Žal tudi o tekmah v tej sezoni ni ohranjenih zapisnikov, ohranjen pa je dokument o končni razvrstitvi ekip, kjer je prvo mesto dosegla ekipa Vodic, pred Krimom in Podpečjo, ki je dosegla osem zmag, dvakrat igrala neodločeno in štirikrat izgubila. S tem je dobila možnost kvalificirati se v prvo tekmovalno skupino. Kvalifikacijska tekma je bila odigrana avgusta 1979 na stadionu Slavije v Vevčah. Domačini so nastopili z igralci z dolgoletnimi izkušnjami v republiški ligi in tekmo zasluženo dobili.

Ekipa Podpeči je po neuspešnih kvalifikacijah ostala v B skupini, v kateri so v sezoni 1979/80 nastopali še Jezero, Dobrova, Belinka, Borovnica, Usnjar, Šmartno, Ježica, Dragomer in Ivančna Gorica. Iz nekaj ohranjenih zapisnikov je razvidno, da je Podpeč kar dvakrat visoko z 9 : 0 in 6 : 2 premagala Ivančno Gorico ter končno vsaj remizirala z Usnjarjem iz Vrhnike. V Podpeči so domačini premagali Borovničane. Žal ni ohranjenega dokumenta s končno lestvico tekmovanja, torej ne vemo kdo je bil zmagovalec tekmovanja niti ne na katero mesto so se uvrstili Podpečani.

Ivan Zalar

 

Oglejte si tudi