Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Nagajivi oder 2018

V četrtek, 15. marca 2018, bo oder na OŠ Brezovica pri Ljubljani spet nagajiv. Ogledali si bomo tri gledališke predstave, ki so jih s svojimi mentoricami pripravili najmlajši gledališki ustvarjalci z območja JSKD Ljubljana okolica: na OŠ Brezovica pri Ljubljani, na OŠ Škofljica in na OŠ Dobrova ter lutkovno predstavo v izvedbi KUD Dolomiti Dobrova. 

Predstave si bosta strokovno ogledala Gašper Jarni in Matjaž Loboda.

MATJAŽ LOBODA (1942), je kot igralec in animator sodeloval v Lutkovnem gledališču Ljubljana že od leta 1953. Po študiju igre na ljubljanski AGRFT (1968) je v tem gledališču prevzel mesto umetniškega vodje in dramaturga. Težišče programa je prenesel na sodobna slovenska besedila in k pisanju pritegnil vrsto znanih avtorjev, ki so ustvarili značilno slovensko lutkovno dramaturgijo. V LGL je (do upokojitve 2006) deloval tudi kot igralec in režiser. Je pisec lutkovnih besedil, strokovnih knjig in prispevkov za različne domače in tuje publikacije. Rezultate raziskovanj slovenske lutkovne dediščine, je predstavil na več kot petdesetih razstavah doma in po svetu. V LGL je leta 1998 zasnoval program za Gledališko lutkovni studio in kot pedagog sodeloval pri njegovi realizaciji. Je dobitnik priznanja UNIMA Slovenije za prispevek k razvoju slovenskega lutkarstva in njegove promocije doma in v tujini - ter Pengovove nagrade za aktivno vlogo pri razvoju slovenskega lutkarstva.

GAŠPER JARNI, slovenski dramski in filmski igralec, voditelj, lutkar, pevec, sinhronizator, plesalec, se je igralstvu zapisal leta 2004, ko je z odliko diplomiral na ljubljanski AGRFT. Njegova igralska pot je okronana z mnogimi nagradami. Igral je v številnih filmih in zaznamoval veliko televizijskih oddaj. Svoj glas je posodil mnogim animiranim junakom v različnih risankah. Strokovno spremlja gledališke skupine na srečanjih JSKD in vodi izobraževanja.

Prireditev so podprle občine: Brezovica pri Ljubljani, Dobrova–Polhov Gradec, Škofljica

Program je v priponki. 

Nagajivo vabljeni! 

JSKD-OI Ljubljana okolica in OŠ Brezovica pri Ljubljani

Oglejte si tudi