Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

26. Dnevi medu: Praznujte prvi svetovni dan čebel v Polhovem Gradcu

Hiša medu Božnar v Polhograjski graščini od 17. do 20. maja pripravlja že 26. Dneve medu. Ti bodo letos posvečeni praznovanju prvega svetovnega dneva čebel. V grajskem poslopju se bodo zvrstile številne razstave, delavnice, kulinarični dogodki in pokušine. Njihov skupni imenovalec bodo čebele in medeni izdelki.

 

Ponudba medenih izdelkov

Na Dnevih medu bo že tradicionalno na voljo več kot 100 vrst medenih izdelkov. Pokušali in preizkušali boste lahko čebelje dobrote s področja zdravja, kulinarike, lepote in kozmetike. Med in medeni izdelki oziroma spominki pa so lahko tudi krasno darilo. Hiša medu Božnar je večkratna dobitnica nagrad na mednarodnih razstavah.

 

Medeno pivo, burgerji in druge medene kulinarične dobrote

V prekrasnem ambientu grajskega parka boste lahko poskušali dobrote gostilne Dobnikar; od medenih burgerjev in medenega sladoleda do medenega piva in koktajlov.

 

Umetniške in ustvarjalne delavnice za odrasle in otroke

V Polhograjski graščini bodo vse dni predavanja, predstavitve in delavnice, namenjene otrokom in odraslim. Med drugim bomo izdelovali dražgoške kruhke, panjske končnice in čebele iz recikliranega materiala.

 

Razstave - čebele s celega sveta

V grajskem poslopju bo na ogled otroška razstava “To Bee or not to Be”. Otroci okoljevarstvenih šol ENO z vsega sveta so odprli pot svoji domišljiji in izdelali 3D čebele, pri čemer so smeli uporabiti le reciklirane materiale. Drugo razstavo pripravljajo učenci OŠ Polhov Gradec, ki s poslikanimi panjskimi končnicami prikazujejo glavne slovenske značilnosti. Tretja razstava pa je posvečena čebeli v slovenski ilustraciji.

 

O Hiši medu Božnar

Hiša medu Božnar je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1990. V 28 letih delovanja smo dobili številne nagrade na svetovnih razstavah. Naše medeni izdelki pa so ime Slovenije in Polhovega Gradca popeljali od Islandije do Južne Koreje.

Oglejte si tudi