Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Balinarji uspešno organizirali oba turnirju v juniju

Zadnji soboti v mesecu juniju, 23. 06. in 30. 06.2018, sta se na balinišču v Radni odvijala ženski in moški turnir v balinanju. Kljub nekaj težavam z vremenom smo oba uspešno speljali in si pribalinali odličja - ženska ekipa Brezovica I. ga je za las zgrešila, moška ekipa Radna Brezovica pa je po težkem finalu osvojila 2.mesto.

Na ženskem turnirju je sodelovalo 12 ekip iz društev upokojencev – DU Polhov Gradec, DU Ig, DU Logatec, DU Svoboda, DU Vrhnika, DU Dragomer, DU Komenda, DU Bičevje, DU Gameljne, DU Krim- Rudnik, dve ekipi Radna Brezovica ter naše gostje iz sosednje Hrvaške – DU Lovran. Po uvodnem jutranjem pozdravu g. Kermavnar Tomaža, namestnika predstavnice DU Brezovica in uvodnih navodilih namestnika tehničnega vodje Radne, g. Kravcar Braneta, so gospe izžrebale svoje nasprotnice in tekmovanje se je kljub mrzlemu vremenu pričelo. Turnir je bil naporen in zanimiv, vmes so se balinarke pomerile še v disciplini bližanje v krog, kjer je bila najboljša bližalka ga. Tršar iz DU Logatec. Kljub dobri igri in borbi do konca se je našim balinarkam čertfinale izmuznil za las.

4. mesto so osvojile balinarke DU Bičevje, 3. mesto DU Komenda, 2. mesto DU Logatec, najuspešnejše pa so bile balinarke DU Dragomer. Za jedačo in pijačo ter sladke dobrote so poskrbeli naši balinarji in balinarke.

Teden dni kasneje je na moškem turnirju sodelovalo 16 ekip – Bičevje, Jama, Dragomer, ekipa obrtnikov OZ Ljubljana -Vič, Blagajana Polhov Gradec, dve ekipi domačinov Radna, Dolomiti, Tabor 69, Sonja Vesel Ivančna Gorica, Duplica Kamnik, Drska Novo Mesto, Svoboda Ljubljana, Budničar Količevo, Ilirija in Preserje. Ekipe sta pred pričetkom turnirja pozdravila župan občine Brezovica, g. Ropret Metod, in naša predsednica ga. Arhar Helena, sodnik g. Pate Marko pa je predstavil sistem tekmovanja. Večina udeleženk je bila moških ekip, bilo pa je tudi nekaj mešanih. Končna zmaga je po trdem in napornem boju z brezovškimi balinarji pripadala ekipi Dragomer, naša ekipa Radna je osvojila odlično 2. mesto, 3. mesto je pripadalo Bičevju in 4. mesto ekipi Sonja Vesel iz Ivančne Gorice. Vreme na je bilo naklonjeno in je zdržalo, za jedačo in pijačo so poskrbeli člani BŠD Radna in naša kuharska mojstra Anka (za odličen divjačinski golaž) ter žar mojster Matjaž. Za popestritev smo  poskrbeli s košaro domačih izdelkov, ugibali smo njeno težo – na suho brez tehnice. Nagrado je domov odnesla naša balinarka Marjeta Markovič, ki je povsem natančno uganila težo košare – 8,90 kg.

Na obeh turnirjih se je zbralo okoli 120 – 140 ljudi – tako tekmovalcev kot gledalcev ter ostalih, ki so lahko tako kot vsa leta do sedaj preizkusili svojo srečo na srečelovu, kjer so bile vse srečke dobitne.

Na koncu bi se radi zahvalili vsem tekmovalkam in tekmovalcem na obeh turnirjih, ki so prišli tudi iz Dolenjske in celo s sosednje Hrvaške, vsem spremljevalcem, vsem obiskovalcem, vsem našim donatorjem in sponzorjem, brez katerih ne bi zmogli, ter vsem članicam in članom BŠD Radna za obisk in pomoč pri organizaciji in izpeljavi uspešnih turnirjev.  Ponovno nam je uspelo...

Oglejte si tudi