Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: Občni zbor PD Podpeč - Preserje 23. 2.2018

Kot vsa društva  mora tudi naše Planinsko društvo Podpeč - Preserje, enkrat letno sklicati občni zbor. Potekal je v petek, 26. 2. 2018, v dvorani DU in PD v Preserju pod Krimom.

Občni zbor je potekal po ustaljenem dnevnem redu s pozdravnim nagovorom in podajanjem poročila predsednika Marka Goršiča. Najbolj je izpostavil prostovoljno delo, saj se ga je v letu 2017 nabralo za več kot 1.300 ur. Največ se ga opravili vodniki, markacisti, veliko ga je bilo na sanaciji Doma na Krimu, kjer so se v letu 2017 zamenjali oskrbniki, ter na tajniškem delu.

Največji finančni in organizacijski zalogaj leta 2017 je bila zamenjava strehe na Domu na Krimu, kjer se je uredil še filter za vodo, ograja ter počistila okolica. Poročilo je podal vodja gospodarskega odseka, ki je delo koordiniral. Svoje delo so opravili tudi markacisti, ki imajo v pripravi še izdelavo krožne poti po občini Brezovica.

Vodniki so izvedli 40 pohodov za različne starostne skupine, kar je dve tretjini načrtovanih pohodov. Tretjina jih je odpadla zaradi slabih vremenskih razmer. Število pohodnikov se povečuje.

Sledilo je poročilo varuha narave in mladinskega odseka. Na OŠ Brezovica se je krožek zelo dobro prijel, na Preserski OŠ pa posluha s strani vodstva šole ni. Veliko zanimanje za planinstvo je tudi pri vrtčevskih planincih, ki zelo radi hodijo v naravo.

Finančno poročilo je bilo v znamenju številk in končne pozitivne ničle v bilanci. Planinsko društvo se zelo trudi z iskanjem sponzorjev, a pri svojem delu žal ni uspešno. Lahko ponudi prazen prostor za oglaševanje na ograji pri Domu na Krimu in vidnost sporočil preko spletne kamere doma.

Ob koncu je do besede prišel župan, g. Metod Ropret. Zelo je zadovoljen s sodelovanjem in odgovornim odnosom PD, saj je izvedeno vse kar je bilo dogovorjeno. Poudaril je, da je PD eno bolj dejavnih društev v občini, kar je razvidno z Brezovške spletne strani. Pohvalil je Brezovško pot in se že veseli odprtja krožne poti po občini Brezovica, ki jo bo Občina tudi finančno podprla. K besedi so prišli še gostje, predstavnik društva upokojencev in NTK Preserje, predsednik medobčinskega odbora PD Notranjske, PD Blagajana.

Ob koncu je bil podan še predlog programa za leto 2018, s poudarkom na sodelovanju s hotelom na Rakitni ter ureditvijo krožne poti po občini. Podeljeni so bili 4 srebrni častni znaki Planinske zveze in eno zlato priznanje ga. Andreji Molk za dolgotrajno delo z najmlajšimi planinci.

Po točki razno smo se zadržali še v prijateljskem klepetu ob skromni pogostitvi.

S planinci je vedno lepo, vabljeni vsi.

Marijan Božeglav

Oglejte si tudi