Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: Dom na Krimu z novo streho

Žalostno je bilo gledati kako streha na Domu na Krimu propada. Na pobudo PD Podpeč - Preserje se je stanje saniralo. Potrebno je bilo pridobiti soglasje za izvedbi s strani Ministrstva za obrambo, ki je lastnik objekta in skleniti dogovor o sofinanciranju popravila.

 

Delo na strehi je opravilo tesarstvo in krovstvo Žagar T., d. o. o. iz Iške vasi.  Ujeli so odlične vremenske pogoje in ga opravili v času od 24. 8. do 4. 9. 2017.

 

Ob odprtju strehe so je pokazalo veliko slabše stanje same strešne konstrukcije kot se je predvidevalo, tako da je bil res skrajni čas, da se je to delo opravilo. S strani PD z izvajalcem je delo z veliko požrtvovalnostjo koordiniral Matija Mišič, gospodar Doma na Krimu. Po končanem delu na strehi je nekaj članov PD še na fino počistilo okolico delovišča.

 

Planinsko društvo se vsem, ki so sodelovali pri prenovi iskreno zahvaljuje. Prav tako se zahvaljuje najemniku doma in obiskovalcem Krima, da so strpno sprejeli dogajanja v zvezi s prenovo.

 

PD zdaj čaka še barvanje ograje pred domom, sponzorje pa da na njej obesite svoja promocijska sporočila, ki bodo preko spletne kamere na Domu širše vidna. Zainteresirani dobite več informacij na: https://www.mojaobcina.si/brezovica/org/planinsko-drutvo-podpe-preserje.html. Dobrodošli.

 

Marijan Božeglav

Oglejte si tudi