Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Brezovica

Člani Društva upokojencev Brezovica smo se v začetku marca zbrali na letnem občnem zboru v prostorih Gasilskega doma na Brezovici. Med gosti je bil župan g. Metod Ropret in predsednik Območne zveze društev upokojencev Vič Rudnik g. Stane Hribar.

Predsednica društva Danica Selan je opisala najpomembnejše dogodke v preteklem letu. Konec leta 2017 je društvo imelo 245 članov.

Upravni odbor je imel skupaj z nadzornim svetom 9 sej. V društvu je 5 poverjenic, ki so zadolžene za pobiranje članarine, raznašanje vabil, obiskovanje bolnih in starejših.

Na projektu «starejši za starejše« deluje ena poverjenica. Večina članov v občini živi doma, le 6 jih živi v domovih starejših občanov.

Finančno poročilo, poročilo ženske balinarske ekipe in poročilo o dejavnostih društva  so člani soglasno podprli. Ob tem pa so si na platnu lahko ogledali diaprojekcijo vseh dogodkov v letu 2017.

Podporo  je dobil tudi program dela za leto 2018. Organizirani naj bi bili 3 izleti, pustovanje, udeležba na čistilni akciji v občini, martinovanje, v decembru pa tradicionalno obdarovanje najstarejših članov društva in novoletno druženje. Nadaljevala se bo telovadba za člane ob sredah v prostorih vrtca v Radni od 8,30 do 9,30 v obdobju od konca septembra do konca maja in še druge dejavnosti, ki jih bo prinesel čas.

Predvsem pa želimo, da se včlanijo tudi mlajši upokojenci, ki bi s svojo aktivnostjo popestrili dejavnost društva.

Za sproščeno vzdušje je poskrbel »one man band« David , ki nas je nasmejal s šalami in pripravil do tega, da smo se zavrteli na plesišču.

Tekst pripravila MD Božič

Oglejte si tudi