Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

PIKNIK DU PODPEČ – PRESERJE 2018

V torek, 12. junija, smo se upokojenci DU Podpeč – Preserje zbrali  na pikniku pri polharski koči pod Rakitno.  To je bil naš četrti piknik, tako, da lahko rečemo, da je postal že tradicionalen. Piknika se je udeležilo približno 130 članov.  

Vse člane je ob prihodu pričakal aperitiv.  Sledil je odličen bograč, ki smo  ga z veseljem pojedli.   Ob pijači sta sledila druženje in klepet.   Pozno popoldne smo  postregli z dobrotami z žara.  Na koncu pa smo se posladkali  s češnjami, ki jih je nabral naš član Remic  Zdenko in  pecivom, ki so ga pripravile naše  članice.

Letos smo organizirali tudi srečelov. Vse srečke so bile zelo hitro prodane. Naj se ob tej priložnosti zahvalimo vsem , ki so nam  podarili dobitke  in nam  tako pomagali, da nam ja srečelov  uspel.

Tudi letos so za člane, ki nimajo svojega prevoza poskrbeli  gasilci s kombiji  po posameznih vaseh. Tudi njim lepa hvala.  Hvala tudi oskrbniku polharske koče,  g. Janezu Ruparju in njegovi ženi Sonji  za  sodelovanje.

Za vso organizacijo piknika so poskrbeli člani UO in NO  DU Podpeč- Preserje.  Poskrbeli  so za prevoz miz in klopi, nabavo hrane in pijače,  postavitev šotora, kuhanje bograča,  priprava srečelova in še veliko drobnih stvari. Po končanem pikniku pa so vse  pospravili in očistili.

 

Naj vas na koncu spomnimo na izlet, ki bo v torek, 18.9.2018 v Novo mesto. Popeljali se bomo z  Rudolfovim splavom po reki  Krki  in si ogledali  še veliko lepih stvari.

 

Pred nami so   ˇpočitniceˇ.   Vsem  našim članom želimo, da jih preživijo  čim lepše.

 

DU PODPEČ- PRESERJE   UO  in NO

Zapisala: Iva Intihar

Foto: Zdenko Remic

Oglejte si tudi