Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Pričetek gradbenih del na območju Ceste na postajo

Prebivalce in vse uporabnike cest na območju železniške postaje Brezovica obveščamo, da se 16. 4. 2018 pričenja z gradbenimi deli na območju Ceste na postajo.

 

I. faza izvedbe del predvideva izkope in polaganje komunalne infrastrukture (vodovod, elektrovod, javna razsvetljava, pločnik) na južni polovici ceste. Dela se bodo izvajala hkrati od križišča s Podpeško cesto proti križišču Podsvetija in od transformatorske postaje proti križišču Podsvetija. Zaradi varnosti se bodo dela na odseku iz Podpeške ceste proti ulici Podsvetija pričela šele po zaključku del, ki se trenutno še izvajajo na državni cesti (Podpeška cesta). Dela I. faze se bodo predvidoma zaključila v dveh mesecih (junij 2018). Sledila bo II. faza izvedbe del, ki v enakem vrstnem redu kot v predhodni fazi, obsega izkope in polaganje komunalne infrastrukture (sanitarna kanalizacija in meteorna kanalizacija) še na severni polovici ceste. Vsa gradbena dela bodo predvidoma končana 31. 8. 2018, v septembru je predvideno asfaltiranje celotnega območja gradnje – ceste in pločnika. Investicija zajema tudi izgradnjo komunalne infrastrukture (vodovod, sanitarna kanalizacija) na južnem kraku ulice Podsvetija (proti naselju »Mijax«).

 

V času, ko bo Cesta na postajo polovično izkopana, bo zaradi varnosti udeležencev v prometu in varnosti gradbišča promet po območju gradbišča potekal enosmerno, druga smer vožnje pa bo omogočena preko stare železniške trase, ki se trenutno usposablja za promet.

Enosmerni režim bo veljal za osebna vozila, tovornjaki pa bodo še vedno lahko vozili po Cesti na postajo v obe smeri in bodo usmerjani ročno. Ko bo pripeljal tovornjak, ga bo delavec na gradbišču z zastavicami varno vodil mimo gradbene jame. 

Ureditev prometa se bo vseskozi prilagajala razmeram na gradbišču, vozniki pa bodo o njej pravočasno obveščeni z ustrezno prometno signalizacijo. Kolesarjem in pešcem priporočamo uporabo stare železniške trase.

 

Prosimo za strpnost in razumevanje.

 

JKP Brezovica d.o.o.

Oglejte si tudi