Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Turizem v občini Brezovica in projekt Slovenija hodi

Turizem smo ljudje in turizem je vedno bolj pomembna gospodarska panoga. GIZ – gospodarsko interesno združenje, katerih lastniki smo 41 hotelov 50 % in 50 % STO, slovenska turistična organizacija, ter pogodbeno ostali partnerji (tudi Občina Brezovica), je združenje pohodništva in kolesarjenja na državni ravni ter je bil tudi član strateške skupine za pripravo Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma. Vabim vas na ogled povzetkov strategije turizma 2017–2021, kjer so outdoor dejavnosti pohodništvo in kolesarstvo v gorah na prvem mestu. Naj povzamem še strateško vizijo slovenskega turizma: »Slovenija je globalna zelena butična destinacija za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, mir in osebne koristi.«

Pa naj še sama dodam, da smo varna država in da je naša občina oziroma Rakitna prav pisana na kožo takim gostom, pet zvezdičnim butičnim gostom, ki jih bo narava očarala, naša gostoljubnost pa začarala. Sedmo leto delovanja Hotela Rakitna smo končali s 60 % povišanjem prenočevanj in 20 % povišanjem gostinskih uslug. Gostje iz svetovno znanega podjetja za trženje prenočevanj »booking.com« so nas izbrali za zmagovalca leta 2017! Z brezmejno strastjo, predanostjo in trdim delom smo si prislužili nagrado Guest Review Award 2017!

Mi gremo naprej, kljub velikim težavam z okolico, vendar se vse da rešit, če so ljudje pripravljeni na sodelovanje v skupno korist.

Z veseljem Vam predstavljam tudi novi projekt »Slovenija hodi«. Ni kaj dosti dodatno pisati, lahko se zahvalim samo Občini Brezovica in PD Podpeč - Preserje za podporo pri izvedbi tega projekta. Vabljeni pa vsi, ki se v turizmu Občine Brezovica vidite, še posebej koča na Krimu, saj verjamem, da bo po nekaj letih to tako velik projekt, da ga Hotel Rakitna ne bo mogel gostinsko-turistično izpeljati sam! Pohodništvo in kolesarstvo naj bi bilo temelj turizma na Rakitni, mi pa že pripravljamo tudi druge vzporedne dejavnosti: terapija po Domančiču, alternativna medicina, ordinacija nevrologije in še štirih zdravnikov, fizioterapija, masaža, tečaji tujih jezikov in še in še. Nihče nas ne more ustaviti. Vljudno vabljeni k sodelovanju na vseh področjih! Beseda sreča izhaja iz izpeljanke nekoga srečati in veselim se pozitivnih srečanj! 


Sončni pozdravček iz najlepše vasi na svetu, Rakitne!
Hotel Rakitna, Meta Šimenko in Tim Šimenko

 

Oglejte si tudi