Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Teden vseživljenjskega učenja - D.A.M.B.

Člani Drštva alternativne mladine Bistrica smo tudi letos izvedli različne aktivnosti ob vseslovenskem tednu vseživljenjskega učenja. Dogodki so se odvijali v tednu od 12.-17.maja na Gornji Bistrici. Več v opisu spodaj...

Breka Pong VI – turnir v namiznem tenisu

V soboto 12.5. se je v Športno-rekreacijskem centru na Gornji Bistrici odvijal že 6. zaporedni turnir v namiznem tenisu Breka Pong. Tekmovanja se je ponovno udeležilo veliko število tekmovalcev. Tekmovanje pa je potekalo ločeno za moške in ženske. Med moškimi je prvo mesto osvojil Mitja Kolar, drugi je bil Andrej Prša, tretji pa Mihael Vučko. Med ženskami pa je prvo mesto osvojila Nataša Bavec, drugo Ester V. Dražnik, tretje pa Tonja Pesjak. Čestitamo!

Kitajska – potopis

V ponedeljek, 14.5. je članica našega društva, Ester V. Dražnik, ki je že kar nekaj svojega časa preživela na Kitajskem, svoje izkušnje delila z nami. Ob pomoči projekcij nam je predstavila svoje potovanje po Kitajski – vse od Jiaxinga, Shanghaja, Xiana, Pekinga pa do Hong Konga. Udeležencem je bila še posebej zanimiva založenost kitajskih trgovin, ter drugačna kulinarika. Ester je na predstavitev prinesla tudi kitajske kovance in bankovce, flavto, ter kaligrafične pripomočke, s katerimi so udeleženci poskusili napisati kitajske besede.

Ptice ob reki Muri – predavanje

Članica našega društva, ter hkrati velika podpornica kampanje Moja Mura, Nataša Bavec je v torek, 15.5. predstavila ptice, ki živijo ob reki Muri. Nataša veliko svojega časa namenja prav reki Muri in živalskemu svetu okoli nje. Poudarek na tokratnem predavanju pa je bil na ogroženih vrstah ptic, ter rečnem ekosistemu.

Računalnik – Naučimo se osnov – delavnica

Članica našega društva, pedagoginja in sociologinja, Barbara Žužek, daje velik pomen vseživljenjskemu učenju. Ker se v času visoke tehnologije izgublja pristen stik med generacijami, mlajše generacije pa so velikokrat dosegljive le še preko računalnikov, se je odločila, da tokrat starejše nauči osnov dela z računalnikom. Udeleženci so se na delavnici, ki je potekala v sredo, 16.5., naučili osnovnih funkcij, ter poskusili uporabiti orodji Slikar in Word. Brskali so tudi po spletu, ter sestavili voščilnico za rojstni dan in jo odposlali s spletno pošto.

Pot ob reki Muri – pohod

Član našega društva in hkrati ljubitelj planin, Tadej Törnar, uživa na vseh pohodih, zato je enega pripravil tudi tokrat. Načrtoval je ravninski pohod ob reki Muri, ki pa zaradi poplav ni bil izvedljiv tako kot je bil zamišljen. Udeleženci so se zato v četrtek, 17.5. odpeljali do kolišča Bobri na Dolnji Bistrici, od koder so se peš odpravili do izliva Ščavnice v reko Muro in nazaj. Med potjo jih je ponovno zajel dež, zato se je pohod na tej točki tudi končal.

Vabljeni na naše dogodke spet prihodnje leto!

 

Oglejte si tudi