Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

Dunking devils posneli tv serijo za Marka Zuckerberga

Akrobati Dunking Devils, ki so pred kratkim odprli največji slovenski trampolin park Woop! Ljubljana, so vzporedno z odprtjem parka trdo delali še na drugem projektu, s katerim premikajo meje. Posneli so 10-delno spletno serijo za zagon Facebookove platforme Facebook Watch, ki bo konkurirala spletnim televizijskim ponudnikom, kot soNetflix, YouTube in Amazon Prime. Zuckerberg je namreč financiral produkcijo ožjega izbora oddaj, ki bodo obogatile začetno ponudbo vsebin. Med prve ustvarjalce je izbral tudi Dunking Devilse in F&B Acrobatics in skupaj z spletnim kanalom People Are Awesome so ustvarili serijo Fly Guys. Pretekli petek je luč sveta ugledala 2. epizoda, ki je bila v sodelovanju s Slovenskimi Železnicami. V njej Dunking Devils izvedejo vratolomen kaskaderski podvig čez parno lokomotivo.

IZBRANI MED PRVE USTVARJALCE VSEBIN ZA “FACEBOOK TV”

Facebook Watch, nova Facebookova platforma za spletno televizijo, je Zuckerbergova domislica, kako premagati konkurente YouTube, Netflix in Amazon Prime. Ob zagonu svoje TV platforme je Facebook financiral produkcijo ožjega izbora oddaj, ki bodo obogatile začetno ponudbo vsebin in spodbudile druge k ustvarjanju. Priložnost je dal samo najboljšim ustvarjalcem, kot so: Bear Grylls iz resničnostne oddaje Neverjetno preživetje, Mike Rowe, ki je znan po seriji Dirty Jobs, medijskim hišam National Geographic, Business Insider, Vice, BuzzFeed ter Hollywoodskim zvezdamam Billu Murrayu, Jessici Alba, Elizabeth Olsen in Orlandu Bloomu. V to izbrano družbo je Zuckerberg povabili tudi slovenske akrobate Dunking Devils in F&B Acrobatics, ki so skupaj s kanalom People Are Awesome ustvarili 10-delno serijo Fly Guys. Facebook Watch je kot platforma že na voljo v ZDA, pri nas pa bo na voljo kmalu. Kljub temu si lahko Slovenci že zdaj ogledamo vsebine, ki so objavljene na platformi, vključno s prvima dvema epizoda serije Fly Guys.

SERIJA FLY GUYS OSVAJA MILIJONE GLEDALCEV

Fly Guys, 10 epizod dolgo akrobatsko-dokumentarno serijo, so Dunking Devils kar 2 meseca in pol snemali na desetih različnih lokacijah. Kar devet epizod je posnetih prav v Sloveniji: v Kopru, Ljubljani, na Bloškem jezeru, v kamnolomu Verd, na Gradu Snežnik, na Veliki Planini, v muzeju Slovenskih Železnic… V vsaki od desetih 12-15 minutnih epizod si fantje zamislijo izvedbo še nikoli prej videnih akrobacij, ob katerih gledalcem zastaja dih. Kamera jih spremlja skozi načrtovanje, poskuse in padce, do uspešne izvedbe kaskaderskega podviga. Čeprav je bil objavljen komaj drugi del, je serija že zdaj presegla 4 milijone ogledov.

PO POTNIŠKEM IN TOVORNEM VLAKU ŠE VRATOLOMEN SKOK ČEZ PARNI VLAK

Po zabijanju na drvečem potniškem vlaku in akrobacijah na tovornem vlaku so Dunking Devils tokrat osvojili še parno lokomotivo. V drugi epizodi serije Fly Guys, ki je bila posneta skupaj s Slovenskimi železnicami, si Gašper Novak, profesionalni akrobat Dunking Devils, zada vratolomen izziv: skočiti namerava čez parni vlak in pristati na drugi strani v kupu sena. Velik del epizode je posnet v Muzeju slovenskih železnic, skritem biseru sredi Ljubljane, ki se od drugih muzejev razlikuje zaradi slikovitih industrijskih prostorov. Drugi del epizode je posnet na progi po “Deželi Celjski” med Celjem in Podčetrtkom, lokomotiva, ki jo preskoči Gašper, pa je muzejska lokomotiva iz leta 1920.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Oglejte si tudi