Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
PET.
24°C
5°C
Oceni objavo

ŠE ZADNJIČ! OČISTIMO SLOVENIJO, OČISTIMO DOBJE

Po spomladanski čistilni akciji, ki je potekala v mesecu aprilu, bomo sodelovali tudi v vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo 2018.  Na dobjanskem območju je kar nekaj divjih odlagališč. Po podatkih medobčinskega inšpektorata so bila v preteklosti nekatera manjša odlagališča že očiščena, vendar so ljudje žal na njih ponovno odlagali odpadke!!  

Z namenom pridobiti aktualne informacije o divjih odlagališčih na območju občine Dobje bomo zbirali podatke – tudi v sodelovanju z vami, spoštovani občani. Vse, ki imate kakršnekoli informacije o divjih odlagališčih na območju občine, prosimo, da to sporočite na elektronski naslov lidija.cadej@dobje.si. Dobrodošli bodo podatki o lokaciji, vrsti in oceni količine odpadkov, priložite lahko tudi kakšno fotografijo.

Posodobitev podatkov o divjih odlagališčih pa ne bo edina aktivnost v sklopu akcije Očistimo Slovenijo 2018. V soboto, 15. septembra, od 9.00 do 11.00 ure, bomo ponovno (o)čistili sprehajalne poti, območja ob cestah, okolico šole in vrtca, obrežja vodotokov ... Pri izvedbi načrtovanih aktivnosti vabimo na pomoč in sodelovanje občane, javne zavode, ustanove, društva, posameznike …

Dobimo se ob 9.00 uri pred Gasilskim domom Dobje, kjer bomo razdelili vrečke za smeti in rokavice.

Skupaj udejanjimo namero akcije Očistimo Slovenijo in 15. septembra naredimo nekaj za obče dobro, s skupnimi močmi poskrbimo, da odpadkov v naravi in okolici ne bo več, hkrati pa, da čim več ljudi začne razmišljati o Zero Waste alternativah, tj. o družbi brez odpadkov. S tem bomo na dolgi rok poskrbeli, da bo nastalo vedno manj odpadkov in čistilne akcije kot take sploh ne bodo več potrebne.

Oglejte si tudi