Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

Deli
Kultura
Avtor: Ursa 90,

Dedek se upreKomedijo Bohuslava Novotnyja "Dedek se upre" bodo v režiji Jožeta Valentiča uprizorili gledališčniki KUD Svoboda Zalog iz Ljubljane.


DEDEK SE UPRE:
Kaj se zgodi z družinskim življenjem, ko babice ni več? Vnuki odraščajo v težavne najstnike, njihovi starši so prezaposleni in izčrpani, dedek pa mora podpirati vse štiri vogale hiše. Dedek prinesi mi, prosim… dedek, plačaj položnice, dedek, popravi elektriko, dedek, pojdi v trgovino… Kajpada, vse bo uredil naš dobri stari dedek! On ima dovolj časa, saj je vendar v penziji! O tem, da živimo v njihovi hiši, da vozimo njegov avto, da plačujemo stroške tudi z njegovim denarjem, pa se itak nihče več ne sprašuje… Jaka Novak, upokojenec s polno delovno dobo, mora sedaj, ko je ovdovel, delati še v "drugi izmeni" v dobrobit svoje družine. Sin se je rosno mlad oženil s praznimi žepi, na poti je bil prvi vnuk, kmalu mu je sledil še drugi… le kdo jim ne bi pomagal? In tako je dedkova požrtvovalnost postajala čedalje večja, prerasla je celo v dolžnost. Za sinovo družino gre, mladim je treba zagotoviti svetlo prihodnost! In sedaj, po mnogih letih razdajanja, je dedek pristal na desetem tiru. Nehvaležnost je plačilo sveta, tako nas uči slovenski pregovor. Pa vendar… življenje teče dalje, vračajo pa se tudi nedorečene stvari iz dedkove preteklosti. Nenazadnje jih ima Jaka komaj 61, glavo pa polno iskrivih idej. Bosta sin in snaha končno dojela? "Zdaj smo pa tam!" pravi najmlajša v družini.

INFORMACIJE IN REZERVACIJA VSTOPNIC na e-mail: gsdobrova@gmail.com ali na gsm: 031 344 707 (Miha) ali 031 341 270 (David).

VSTOPNICE bodo na voljo uro pred predstavo v preddverju Kulturnega doma Dobrova.

SE VIDIMO NA DOBROVI!

Oglejte si tudi